TRAM d’Alacant va superar les 23.000 persones usuàries procedents de l’AVE Madrid-Alacant en 2020

Les persones usuàries de l’AVE Madrid-Alacant que van viatjar el passat any de manera gratuïta pel TRAM d’Alacant, després d’arribar a la capital, va aconseguir la xifra de 23.808 persones usuàries, el que va suposar una mitjana diària de 65 viatgers i viatgeres, tenint en compte que les restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia ha incidit de manera notable en el nombre de desplaçaments entre les dues ciutats.

Aquesta mobilitat s’ha produït gràcies a l’acord assolit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Renfe. Aquest conveni permet que les persones usuàries dels trens d’Alta Velocitat i Llarga Distància puguin utilitzar els serveis de l’tramvia i tren-TRAM fins a Benidorm.

Els mesos amb major moviment van ser els de febrer, amb 4.327 viatges, i gener, amb 4.108, precisament els dos anteriors a l’confinament que es va produir a meitat de març. El van seguir agost, amb 3.550; juliol, amb 3.290; i setembre, amb 2.536 persones usuàries.

En aquesta classificació se situa posteriorment març, amb 1.777; octubre, amb 1.403; desembre, amb 967; novembre, amb 961; juny, amb 718; maig, amb 118; i, finalment, abril, amb només 53 desplaçaments en el moment de major restricció de mobilitat.

Des que es va inaugurar aquest servei, el 18 de juny de 2013, la xifra total de passatgers i passatgeres gairebé arriba al mig milió, en concret 495.209 persones usuàries.

L’objectiu d’aquest acord és facilitar l’enllaç entre els mitjans de transport que ofereix Renfe i el TRAM d’Alacant perquè els viatgers i viatgeres de l’AVE puguin arribar al seu destí combinant ambdós serveis de transport, a l’igual que amb Rodalies. Els títols que habiliten el viatger i viatgera per a la utilització de l’servei combinat són els actuals de Renfe per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat d’corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani.

Per a la prestació de servei combinat, FGV va instal·lar màquines d’autovenda i cancel·ladores a les estacions de el TRAM d’Alacant que permeten l’emissió i cancel·lació de l’títol de viatge, bé mitjançant la lectura de codi de barres de l’títol de transport emès per Renfe.

Connexió amb Benidorm

L’estació de Estels de el TRAM d ‘Alacant està situada a uns 300 metres de la de l’AVE, distància que desapareixerà en el futur a l’construir una estació intermodal en què es combinaran els dos serveis. De moment, s’ha adjudicat la redacció de el projecte de construcció de l’tram subterrani que unirà les actuals instal·lacions de les dues empreses.

El temps de trajecte entre Estels i Benidorm és d’1 hora i 12 minuts i la freqüència de pas és d’un tren cada 30 minuts, des de les 5.41 hores i les 22.11 hores.

Entre Alacant i Benidorm, el TRAM compta amb 28 parades o possibles destinacions per als viatgers de l’AVE, mentre que la connexió amb platja de Sant Joan a través de Línia 4 disposa de 16 parades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: