La Conselleria d’Obres Públiques millora el sistema viari de l’Alcora amb una àrea de descans en l’accés a la pedania de la Foia

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, dins de les seves actuacions per recuperar i millorar terrenys públics situats al costat de les carreteres de sistema viari de la Comunitat Valenciana, construirà una àrea de descans en l’accés a la pedania de la Foia , al terme municipal de l’Alcora.

Les obres, que es desenvoluparan en el punt quilomètric 10 + 430 de la CV-190, suposaran una inversió aproximada de 120.000 euros i es preveu la seva finalització per a finals del pròxim mes d’abril.

Segons el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, “amb l’objectiu que les carreteres de la Comunitat Valenciana, i en aquest cas concret les de Castelló, siguin cada vegada més còmodes i respectuoses amb el medi ambient, es ha dissenyat una zona d’esplai i descans per a ús i gaudi de les persones usuàries de la CV-190 “.

“Es tracta de condicionar i donar un ús positiu a un espai que no s’utilitzava, en benefici diversos col·lectius com a conductors, ciclistes, habitants de l’Alcora i senderistes que realitzen rutes de muntanya a peu per la zona, entre d’altres”, ha explicat el conseller Espanya.

L’actuació, que consisteix en la transformació de 1.500 m² de terrenys en desús en una zona d’oci i descans, comporta també el condicionament un aparcament per a vehicles de 1.500 m².

“Amb aquesta zona d’estacionament -ha assenyalat el conseller-, es facilitarà, d’una banda, l’accés segur a l’àrea de descans i, per una altra, i amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible, treballadors i treballadores de la zona disposaran de un lloc de trobada per a l’ús compartit de vehicles “.

Adequació de la parcel·la i disposició d’equipament

La carretera autonòmica CV-190, que forma part de la Xarxa Local de Carreteres de la Comunitat Valenciana, s’inicia en el punt quilomètric 0 + 000, a l’altura del punt quilomètric 0 + 750 de la CV-160, a Sant Joan de Va habitar, i finalitza en el límit amb la província de Terol, on continua amb la denominació a-232 fins Fonts de Rubielos.

Amb una longitud de 67,150 quilòmetres, la CV-190 uneix en el seu itinerari les poblacions de l’Alcora, Figueroles, Llucena del Cid, Castillo de Villamalefa, Zucaina i Cortes d’Arenós.

L’àrea que es pretén condicionar és el resultat de l’expropiació realitzada per al condicionament de el nou accés a la pedania de la Foia que, en l’actualitat, es troba sense ús específic.

Per evitar la possible degradació de l’entorn i l’ocasional abocament de residus en aquests terrenys propers a la població, es van a executar treballs d’adequació i pavimentació de la parcel·la i de disposició de l’equipament i mobiliari (taules, bancs, papereres, etc.) necessaris per a l’ús i gaudi de la mateixa.

Aquesta obra és executada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Alcora.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: