TRAM d’Alacant va recollir 1.297 objectes perduts el 2020

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va recollir durant l’any passat un total de 1.297 objectes perduts per les persones usuàries de TRAM d’Alacant.

Aquestes dades suposen que s’obliden 4 objectes de mitjana a el dia i 108 per mes, que són guardats com a mínim un mes a les estacions on es custodien i un mes més en el magatzem d’objectes perduts de l’estació d’Estels. Transcorregut aquest període de temps, i si els seus amos o propietàries no ho han reclamat, es lliuren a la Policia Local d’Alacant.

La incidència de la COVID-19 en la restricció de mobilitat i confinament dels viatgers i viatgeres de TRAM d ‘Alacant ha tingut la lògica translació a la pèrdua d’objectes, atès que en 2020 s’ha produït un descens en l’oblit d’articles; el 2019 van ser 1.757 els articles trobats a la xarxa de FGV a la província d’Alacant.

Els objectes que més apareixen en els trens i tramvies d’Alacant i la seva àrea metropolitana són, per ordre: carteres i moneders; targetes de transport; documentació (DNI, passaports, permís de conduir, targeta sanitària …); motxilles; telèfons mòbils; claus; ulleres i / o fundes; bosses; carpetes; i paraigües.

Seguint amb la divisió per èpoques, els mesos en què més articles es van extraviar van ser juliol (338), gener (216) i desembre (213). Si més objectes es van perdre va ser a l’abril (5), maig (26), època de l’confinament, i juny (105).

Gràcies als protocols establerts per FGV per a la gestió i custòdia d’objectes perduts, la recuperació d’un objecte per part del seu propietari o propietària durant el període que està registrat en FGV es xifra en el 35,9%, i el percentatge restant és lliurat a la Policia Local d’Alacant o traslladat a un punt verd o de reciclatge, si es tracta d’objectes en evident estat de desgast o deteriorament.

Pel que fa a el temps que es triga a recuperar un article, varia si hi ha algun element identificatiu o el client o la clienta ho reclama; si és així, especialment quan es tracta d’un objecte de valor, se sol retirar fins i tot la mateixa jornada de la seva pèrdua.

Procediment a seguir

Les estacions ateses amb personal de FGV són els punts de lliurament i de recollida per part de les persones usuàries en una primera fase, abans de ser traslladats a la seu central a l’estació d’Estels.

Transcorregut un mes, els objectes són recollits i portats a l’magatzem d’objectes perduts de l’estació d’Estels per intentar localitzar l’amo o mestressa, donar de baixa per al seu reciclatge segons el seu estat o bé lliurar-los a l’Oficina d’Objectes Perduts d’Alacant transcorregut un altre mes.

Els documents oficials (DNI, passaports, etcètera), són lliurats a la Policia en la major brevetat per intentar localitzar al seu propietari o propietària. Les targetes bancàries són destruïdes per tal de no ser manipulades, evitant riscos innecessaris. Per a la resta d’objectes que permetin localitzar al seu propietari o propietària, es realitzen seguiments i petites investigacions per part de personal d’Atenció a l’Client per tal de lliurar-los.

objectes sorprenents

A més de la pèrdua d’objectes habituals, com els citats anteriorment, crida l’atenció una sèrie d’articles que costa de creure que les persones usuaris s’oblidin, com: aspiradores, pals de billar, una canya de pescar, bicicletes, crosses, carros de nadó o de compres, cascs de moto, radiografies i informes mèdics, para-sols, plaques vitroceràmiques i fins a un dron.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: