Metrovalencia va recollir més de 4.200 objectes perduts el 2020

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va recollir durant l’any passat un total de 4.272 objectes perduts per les persones usuàries de Metrovalencia. Aquestes dades suposen que s’obliden 12 objectes de mitjana a el dia i 356 per mes, que són guardats com a mínim un mes a les estacions on es custodien i un mes més a les instal·lacions de València Sud. Transcorregut el període de temps i si els seus propietaris o propietàries no ho han reclamat, es lliuren a la Policia Local de València.

La incidència de la COVID-19 en la restricció de mobilitat i confinament dels viatgers i les viatgeres de Metrovalencia ha tingut la lògica translació a la pèrdua d’objectes, atès que en 2020 s’ha produït un descens de l’37,4% en l’oblit d’articles; el 2019 van ser 6.823 els articles trobats a la xarxa de FGV a la província de València.

Els objectes que més apareixen en els metres i tramvies de València i la seua àrea metropolitana són, per ordre numèric: carteres i moneders, claus, motxilles DNI, ulleres, documentació diversa (passaports, permís de conduir, targeta sanitària …), telèfons mòbils i paraigües.

Aquests articles no es localitzen de manera homogènia durant l’any, sinó que hi ha èpoques de l’any més propícies per perdre determinats objectes. D’aquesta manera, al desembre i gener, el personal de FGV troba més targetes bancàries per les compres de Nadal; al març, per les Falles i fins el confinament decretat a mitjans de mes, se sol trobar qualsevol tipus d’objecte; al maig, amb l’arribada de el bon temps, les ulleres de sol apareixen en els seients buits, i, a l’octubre, quan comença el mal temps comencen a trobar-se els paraigües, bufandes i guants, que han de ser retirats assíduament.

Seguint amb la divisió per èpoques de l’any, els mesos en què més articles s’extravien són març, desembre i novembre, seguits d’octubre, gener i maig, tot i que aquest any per la pandèmia s’ha igualat una mica. Això sí, al gener, febrer i la meitat de març, quan els seus efectes encara no repercutien en la mobilitat dels ciutadans i les ciutadanes, les pèrdues van ser més assídues.

Si més objectes es perden és a l’agost, juny i juliol, mesos en què hi ha més períodes de vacances entre les persones treballadores i els i les estudiants i la clientela de FGV es redueix respecte a la resta de l’any. Aquest any cal sumar la segona meitat de març, tot el mes d’abril i part de maig pel confinament.

Gràcies als protocols establerts per FGV per a la gestió i custòdia d’objectes perduts, la recuperació d’un objecte per part del seu propietari o propietària durant el període que està registrat en FGV es xifra en un 30,5%, la qual cosa en 2020 ha suposat 1.304 objectes. El percentatge restant és lliurat a la Policia Local de València o traslladat a un punt verd o de reciclatge, si es tracta d’objectes en evident estat de desgast o deteriorament.

Pel que fa a el temps que es triga a recuperar un article, varia si hi ha algun element identificatiu o el client o la clienta ho reclama; si és així, especialment quan es tracta d’un objecte de valor, se sol retirar fins i tot la mateixa jornada de la seva pèrdua.

Procediment a seguir

Les estacions amb Espai de l’Client (Colom i Xàtiva), els Centres d’Atenció d’el Client de Benimaclet i Aeroport, i els Punt de l’Client (Àngel Guimerà, Empalme i Mislata) són els punts de lliurament i de recollida per part de les persones usuàries en una primera fase, abans de ser traslladats a la seu central de València Sud.

Transcorregut un mes, els objectes són recollits i portats a una dependència de València Sud per intentar localitzar l’amo o mestressa, donar de baixa per al seu reciclatge segons el seu estat o bé lliurar-los a l’Oficina d’Objectes Perduts de València transcorregut un altre mes. Es distingeixen els objectes de valor per donar-los un tracte especial en la cadena de custòdia, acompanyant fotografies i utilització de caixa forta.

Els documents oficials (DNI, passaports, etcètera), són lliurats a la Policia en la major brevetat per intentar localitzar la persona propietària. Les targetes bancàries són destruïdes per tal de no ser manipulades, evitant riscos innecessaris. Per a la resta d’objectes que permetin localitzar al seu propietari o propietària, es realitzen seguiments i petites investigacions per part de personal d’Atenció a l’Client per tal de lliurar-los.

Pel que fa a diners en metàl·lic recollit de carteres, bosses o moneders que no ha estat recuperat, FGV els lliura a entitats benèfiques per ajudar a sufragar les seves despeses.

objectes sorprenents

A més de la pèrdua d’objectes habituals, com els citats anteriorment, crida l’atenció una sèrie d’articles que costa de creure que les persones usuàries s’oblidin, com: bicicletes, crosses, maletes, dosi d’insulina, carros de nadó, màquines d’escriure, barrets, càmeres de fotos -fins i tot acuáticas- disfresses, uniformes de tota mena, receptes i informes mèdics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: