Torró: “Treballem per convertir la Comunitat Valenciana en referent de la transformació europea en mobilitat avançada i sostenible”

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha posat en valor la feina feta des de la Generalitat per “convertir la Comunitat Valenciana en referent de la transformació europea en el desenvolupament cap a una mobilitat avançada, intel·ligent i sostenible”.

Així ho ha manifestat a l’obertura de la jornada Mobilitat Sostenible. Avanços i reptes, del fòrum iTalks, organitzat pel grup Premsa Ibèrica i celebrat a la Universitat Politècnica de València. En el seu discurs, la consellera ha destacat, també, que l’objectiu passa per situar la Comunitat Valenciana com a focus de “desenvolupament del vehicle elèctric, cosa que tindrà una repercussió important en la creació d’ocupació i en el creixement econòmic”.

Així mateix, la titular de Mobilitat ha expressat les qüestions més rellevants per revertir les emissions de CO2 a la Comunitat Valenciana i frenar l’escalfament global: el suport de les administracions i la col·laboració publicoprivada.

En aquest sentit i en relació amb el suport de les administracions, Torró ha ressaltat l’impuls que representen les ajudes de la Unió Europea-NextGenerationEU, “extraordinàries per a la recuperació econòmica, la cohesió social i la protecció mediambiental d’Europa”.

Així, ha posat d’exemple l’impuls del Corredor Mediterrani, que “suposa una actuació en què es conjuguen, perfectament, instruments de recuperació econòmica, de vertebració territorial i de més sostenibilitat ambiental”.

En relació amb aquesta infraestructura, la consellera ha ressaltat les estimacions previstes i ha destacat que “per cada euro invertit, hi haurà un retorn de 3,5 euros”. Així mateix, “la seva posada en servei propiciarà un increment del PIB d’un 2,2% al nostre país fins al 2030” i “contribuirà també a crear ocupació, descarbonitzar el transport i reduir l’empremta de carboni a l’atmosfera”, ha afegit.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, la consellera Torró ha especificat que “hem pogut desenvolupar la L10 de Metrovalència o la línia 9, en què els fons europeus-NextGenerationEU ens estan permetent modernitzar i millorar-la”.

Sinergies entre administracions públiques i sector privat

Pel que fa a la segona qüestió més rellevant per revertir les emissions de CO2 a la Comunitat Valenciana i frenar l’escalfament global, la consellera ha indicat que “la lluita contra el canvi climàtic és una tasca col·lectiva”. En aquest sentit, ha destacat la necessitat “establir col·laboracions entre administracions públiques i el sector privat que permetin implementar noves solucions de mobilitat”.

Així, “des de la Generalitat, hem apostat per la gratuïtat per als menors de 30 anys, hem aplicat una reducció addicional del preu del 30% i, a més, hem impulsat el transport públic a demanda”, ha concretat. “Aquestes mesures impulsades des de la Conselleria, a més de conscienciar i inculcar el respecte cap al medi ambient, beneficien tots els ciutadans i permeten millorar la mobilitat en poblacions petites”, ha subratllat.

Posició d´avantguarda en el futur de l´electromobilitat europea

Segons la consellera, “fruit del treball conjunt entre la Generalitat, l’Estat i el sector privat, multinacionals com Volkswagen i Ford han decidit, respectivament, instal·lar una gigafactoria de bateries a Sagunt i apostar per l’electrificació a Almussafes”. En aquest context, “la Comunitat Valenciana se situarà en una posició d´avantguarda en el futur de l´electromobilitat a Europa”, ha ressaltat.

Així, la consellera ha destacat que “una correcta ordenació territorial i urbanística, la disposició adequada de sòl, la ubicació de la Comunitat Valenciana al centre del front mediterrani i l’aportació de fons europeus i estatals han estat claus per propiciar un desenllaç tan favorable ”.

A la jornada hi ha intervingut també la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, per exposar les principals polítiques i actuacions en matèria de mobilitat dutes a terme des de la Conselleria.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: