Bravo inaugura la nova Oficina de Denúncies de Violència de Gènere a Alacant

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha inaugurat la nova Oficina de Denúncies de Violència de Gènere al Palau de Benalúa a Alacant, on ha assenyalat que “les dones compten des d’avui amb un nou suport per deixar enrere el maltractament” i ha assegurat que “la Comunitat Valenciana és un referent a l’assistència a les víctimes de violència de gènere”.

La consellera s’ha expressat en aquests termes durant la inauguració de la tercera Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de la Comunitat, un espai que neix del compromís de la Conselleria de Justícia amb la complicitat del Ministeri de l’Interior per protegir les dones que pateixen aquesta violència estructural”.

Aquesta oficina especialitzada en denúncies de violència de gènere d’Alacant se suma a les de València i Castelló, en què s’han assistit 2.872 dones, de les quals 1743 van presentar denúncies i es van dictar 1205 ordres de protecció.

La consellera ha subratllat que “el Consell situa la violència de gènere i la protecció a les víctimes al centre de les seves polítiques” i ha afegit que “amb aquesta seu fem tangible el compromís del Consell per assistir, acompanyar i guiar les víctimes de violència de gènere”.

Bravo ha indicat que “des del moment que les dones víctimes d’aquesta xacra creuin el llindar d’aquesta porta no les deixarem soles” i ha afegit que “les dones alacantines que malauradament pateixen aquest tipus de violència, tindran, des de avui a la vostra disposició, un espai amable i acollidor perquè tant, elles com els seus fills i filles se sentin segures”.

La titular de Justícia ha reivindicat que “volem una societat lliure de violència, amb dones vives, amb dones lliures i sense por” i, en aquesta línia, ha anunciat que “continuarem treballant fins que el nombre de dones assassinades sigui zero i per això el 2023 dedicarem 23,6 milions a la lluita contra la violència masclista”. “És una inversió diària de gairebé 65.000 euros, el doble que aquest any”.

L’Oficina, que romandrà oberta 365 dies de l’any en horari de 9 hores a 21 hores, ocupa un espai de 329,37 metres quadrats diferenciats en 62,10 metres quadrats a la planta baixa (només l’accés) i 267,27 metres quadrats a la primera planta que permet garantir la privadesa de les víctimes amb un accés d’entrada independent des del carrer fins al primer pis.

La nova seu consta de sis despatxos, una sala polivalent, un control i dues sales d’espera. que inclouen zona de jocs per a latenció dels fills i filles de les víctimes.

L’Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere d’Alacant s’ubica a la Seu Judicial d’Alacant (avinguda Aguilera, 53). Per garantir l’atenció integral, les víctimes també es poden posar en contacte amb l’Oficina a través dels telèfons 900505550 – 689895856 i del correu de contacte of.denunciasviogen.alicante@gva.es.

L’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere està dotada amb més d’una trentena de professionals que conformen un equip especialitzat i multidisciplinari, sensibilitzats amb la violència contra les dones i que incorporen la perspectiva de gènere al seu exercici professional.

En total, les víctimes de violència de gènere de la província d’Alacant tindran a la seva disposició set agents de la Unitat de Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, sota la coordinació de dos oficials i supervisats i dirigits per una inspectora en cap, coordinadora de la Oficina de Denúncies.

Així mateix, comptarà amb sis equips psicosocials, formats cadascun d’ells per un/a psicòleg/a i un/a treballador/a social (12 professionals). Aquests equips compten amb el suport de vuit professionals que treballen a l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte d’Alacant (2 de psicòloga; 3 de lletrades i 3 de treballadores socials), sota la supervisió de dues persones responsables de la coordinació. Finalment, el personal es completa amb un metge forense.

D’altra banda, també es presta l’assistència jurídica mitjançant un torn específic, amb lletrats i lletrades, especialistes en violència de gènere del Col·legi de l’Advocacia d’Alacant.

Per a la consellera, “amb aquest equip multidisciplinar, es busca una atenció integral a tot el procés perquè les víctimes són ateses des del moment en què acudeixen per primera vegada a l’Oficina. Abans que la víctima decideixi interposar la denúncia, comptarà amb suport tècnic i psicològic personalitzat”.

D’altra banda, perquè totes les dones víctimes de violència masclista d’Alacant sàpiguen que poden tenir aquesta Oficina de Denúncies, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha presentat una campanya de difusió dissenyada per la jove il·lustradora de Godella Carla Fuentes.

Finalment, Bravo ha agraït als centres de Reeducació de Menors La Villa, de Villena, i Pi Gros, de Castelló, tots dos gestionats per la Fundació Diagrama, la cessió dels quadres, que aconsegueixen crear un entorn agradable.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: