Torna la Ruta de la Tapa a Borriana i l’Ajuntament obre el termini per participar a l’onzena edició

L’Ajuntament de Burriana ha obert el termini perquè els establiments interessats puguin participar a la XI Ruta de la Tapa, després de dos anys sense poder-se celebrar. Per tal de continuar amb una de les accions gastronòmiques més populars del municipi, segons ha anunciat la regidora de Turisme, Sara Molina.

Amb aquesta iniciativa organitzada pel consistori, ha assegurat, es pretén “promocionar el municipi a través de la gastronomia, així com dinamitzar el sector de l’hostaleria i la restauració local” i ha posat èmfasi en “l’èxit obtingut a les anteriors edicions, tant de participació de bars i restaurants com d´afluència de públic”.

Sara Molina ha recordat que a la darrera edició, celebrés l’any 2019, van ser un total de 31 els establiments que van oferir les seves elaboracions i es va assolir una xifra de 30.378 tapes servides entre tots els participants.

L’onzena edició de la Ruta de la Tapa se celebrarà del 29 d’abril al 29 de maig de 2022, per aprofitar el cap de setmana de les Creus de Maig a Borriana, i dins de l’horari que cadascun dels establiments participants indiqui a la full dinscripció.

A la XI Ruta de la Tapa, hi podran participar, gratuïtament, tots els establiments que estiguin situats al terme municipal de Borriana que hagin sol·licitat la llicència municipal corresponent. A més, hauran d’estar donats d’alta a l’impost d’activitats econòmiques com a bar o bar/restaurant o amb llicència d’activitat per poder servir menjars.

Per poder participar-hi, els establiments interessats hauran de presentar una sol·licitud al registre electrònic de l’Ajuntament, dins del termini comprès entre el 30 de març i l’11 d’abril de 2022, ambdós inclosos, i amb el model de sol·licitud degudament emplenat i signat. Les bases i el model de sol·licitud estan publicats al tauler d’anuncis de l’Ajuntament ia la pàgina web http://www.burriana.es.

Tapa i beguda, 4 euros

El preu de la tapa i la beguda (canya de cervesa, cinquè, copa de vi, aigua o refresc) serà de 4 euros, i l’establiment gaudirà de total llibertat quant a la presentació de tapa, havent d’ajustar-se a la seva preparació a uns mínims de qualitat dels ingredients, neteja, seguretat i higiene.

També tindran llibertat d’escollir els ingredients, encara que s’haurà d’utilitzar algun ingredient de productes de les comarques de Castelló, com per exemple, Coent de Borriana, sípia i pop de les nostres costes, carxofa de Benicarló, vi de les Useres, llagostins de Vinaròs, formatge de Catí, olis de la província, etc.

Per poder identificar la tapa, s’indicarà a la sol·licitud el nom de la tapa, enumeració dels seus ingredients i una fotografia de la mateixa en format digital (jpg). També s’han d’indicar els al·lèrgens que es puguin trobar entre els ingredients.

Passaport i vots

Als establiments participants se’ls lliurarà, juntament amb els passaports i la cartelleria, una urna per al dipòsit dels vots per part del públic participant. També hauran de col·locar al seu local de manera visible la cartelleria de l’acció i tindran sempre disponibles passaports per als clients que els necessitin.

La consumició de la tapa oferta a la XI Ruta de la Tapa donarà dret al client al segellat del passaport i, reunits els segells necessaris, al vot de la tapa favorita ia participar en el sorteig d’un regal, si escau.

Per poder dipositar el passaport i participar tant a la votació de les tapes com al sorteig de regals haurà d’haver estat segellat en deu establiments acreditats diferents, justificant així la degustació d’aquestes deu tapes. El passaport amb els deu segells serà lliurat a la Tourist Info Borriana, a l’urna disposada per fer-ho.

Premis

Als establiments que aconsegueixin les tres puntuacions més grans del públic participant se’ls farà entrega d’una placa commemorativa, en què s’identificarà el lloc que els hagi correspost en les votacions, així com un vinil o adhesiu indicant el premi obtingut, perquè pugui col·locar-se de manera que quedi visible des del carrer.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: