Almassora inaugura la compra pública innovadora per a dissenyar el primer jardí eficient

L’Ajuntament d’Almassora ha llançat la primera convocatòria d’un procés de consultes al mercat per a definir el disseny i transformació d’una parcel·la en zona verda amb tècniques de permacultura al costat del col·legi Santa Quitèria. D’aquesta manera, el consistori ha estrenat el programa de Compra Pública Innovadora (CPI) per a materialitzar un parc eficient de 3.100 metres quadrats entre els carrers Morella i Les Alqueries. Aquesta zona verda serà la primera de gestió sostenible i implantarà un ecosistema amb valor didàctic per a alumnat i veïnat que inclourà tècniques de compostatge.

 

A causa de les característiques d’aquest nou espai, els serveis tècnics municipals consideren necessari consultar amb agents externs per a aconseguir un assessorament sobre espècies òptimes a tenir en compte, formes de gestió de l’espai didàctic i manteniment del futur espai verd. Així, “aquest procés de consulta permetrà concretar els treballs necessaris per a apostar per la tècnica més eficient i invertir els diners dels contribuents de la forma més racional possible”, en paraules de l’alcaldessa, Merche Galí.

 

Les empreses interessades a participar en aquesta fase poden presentar les seves propostes fins al 20 d’abril a través del correu electrònic consultapreliminar@almassora.es. Hauran d’indicar en assumpte ‘consultes preliminars disseny i transformació de parcel·la urbana en zona verda amb tècniques de permacultura’, així com el seu nom. En aquest correu també expressaran la seva decisió de participar en aquesta consulta preliminar i podran adjuntar les propostes concretes en annexos.

 

L’Ajuntament d’Almassora estudiarà totes les alternatives aportades i podrà utilitzar-les per a definir les especificacions funcionals o tècniques detallades que pugui emprar en els procediments de contractació de béns o serveis que, amb posterioritat, convoqui. El consistori farà constar, en un informe de conclusions, les actuacions realitzades en el marc de la Consulta Preliminar del Mercat. En aquest informe apareixerà el llistat d’entitats participants en la consulta i establirà, a més, les pròximes actuacions que durà a terme la institució. Aquest informe formarà part dels eventuals expedients de contractació relacionats amb el projecte.

 

L’alcaldessa ha recordat que es tracta d’una acció pionera en la gestió municipal amb el compromís de transformar de la forma més eficient possible un solar en recinte enjardinat “que va més enllà del jardí convencional en convertir-se en un espai de compostatge i d’aprenentatge per a l’alumnat de contacte amb la natura i que tindrà el mínim consum d’aigua possible ”, segons la primera edil.

 

Tal com va recordar ahir als empresaris que van participar en la presentació de l’Estudi del Sector Industrial, aquesta consulta suposa una fita en la manera de treballar de l’Ajuntament en apostar per l’eficiència des de la pròpia contractació inicial “per a estalviar costos a futur ja que el contracte de manteniment de jardineria municipal és un dels més cars als quals fa front l’Ajuntament i, per tant, hem de buscar fórmules de sostenibilitat”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: