Torna la Mostra Etnològica ‘Suera, un poble al carrer’ després de dos anys

La mostra etnològica Suera: vespra de reis, un poble al carrer ha complit enguany un quart de segle recuperant el passat, fent poble i fent cultura. La de 2022 és una edició molt esperada després de la cancel·lació, per primera vegada en la seua història, en 2020 i l’ajornament al mes de gener per la situació epidemiològica. “Teniem clar que la mostra havia de tornar aquest any i tornem amb més ganes de carrer i de mostrar les costums, tradicions i usos de Suera”, manifesta, José Martí, alcalde de Suera i Sereno durant la festa.

Per conmemorar aquest 25 anys es recuperen representacions com El festeig a la plaça, el bateig o el poema en l’arc de l’encontre, que fa anys que no formaven part de la programació. El bàndol de l’agutzil a les 10:30 donarà el coet d’inici: «Per ordre del senyor alcalde es fa saber que la mostra etnològica Suera un Poble al carrer va a començar».

Seguidament, el pregó de l’alcalde cridant a la festa donarà la benvinguda a les persones visitants i des d’aleshores es podrà gaudir de les exposicions com la de Fonts i llavadors, representacions com el sereno i les pedretes, productes tradicionals amb les bunyoleres, oficis com l’esmolador i personatges antics com el pellero, encarnat pel president del Centre Cultural de Suera, Enrique Salvador.

Qui visite la mostra podrà participar en el concurs de fotografia que s’organitza al voltant de la festa amb la seua XXIII edició. A banda, el Centre Cultural Suera també repartirà un plànol amb tota la informació de la jornada i un mapa interactiu per als més menuts i lliurarà un lot de productes a la persona guanyadora del sorteig organitzat per les xarxes socials.

Informació i Foto: Ajuntament de Suera

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: