L’Associació de Ràdios Universitàries elegeix nou Consell de Direcció

L’Associació de Ràdios Universitàries (ARU), de la qual forma part l’emissora de la Universitat Jaume I, ha celebrat eleccions al nou Consell de Direcció. En l’assemblea extraordinària celebrada a Badajoz ha estat elegida nova presidenta d’ARU Eva Lus de la Universitat de Navarra. Lus substituirà en la presidència a Daniel Martín de la Universitat d’Extremadura, qui ha estat al capdavant d’ARU des d’octubre de 2015 i ha rebut un emotiu homenatge per part de tots els assistents.

El nou Consell de Direcció està integrat, a més, per Sonia Martínez de la Universitat Miguel Hernández, com a vicepresidenta; Leonor Real de la Universitat d’Extremadura, com a secretària, i Ángel Mancebo de la UNED, com a tresorer. Comptarà també amb quatre comissions sectorials: Comunicació, coordinada per la Universitat Jaume I; Continguts i Intercanvi, liderada per la Universitat Politècnica de València; Recerca i Assessorament, amb la Universitat Catòlica de Múrcia i la Universitat de Sevilla al capdavant; així com la nova comissió d’Igualtat, Diversitat i Drets Humans, impulsada per la Universitat d’Almeria. L’organització d’aquests grups de treball dins de l’associació s’ha renovat, per a fer-los més operatius i flexibles.

Entre les propostes de la nova comissió gestora d’ARU destaca afermar la creació de continguts compartits entre emissores universitàries per a fomentar la col·laboració i la difusió de les activitats no sols de les ràdios, sinó també dels centres acadèmics. En aquest sentit, es pretén continuar el programa setmanal Informativo ARU, que es troba ja en la setena temporada. «És un projecte sòlid, que ofereix la informació de les universitats des d’un punt de vista divulgatiu, amb un estil radiofònic propi que marca un estàndard de qualitat per als projectes de l’associació que poden mirar-se en ell com a model», ha assegurat la nova presidenta d’ARU, Eva Lus.

El treball per a posicionar l’associació en el plànol internacional que s’ha fet durant els últims anys també és una de les vies a continuar explorant per al nou Consell de Direcció. ARU és membre de l’Associació RIU-Red de Redes (juntament amb emissores de Llatinoamèrica, el Carib, Portugal, Itàlia i els Estats Units). També ha començat col·laboracions amb la College Radio Foundation i ha continuat el seu treball amb l’Oficina de Premsa del Parlament Europeu a Espanya. La nova presidenta ha puntualitzat que «són relacions que s’han de continuar conreant mentre s’estableixen nous llaços».

La recerca entorn de la ràdio universitària i la formació dels propis membres de la xarxa és una altra de les grans preocupacions per al nou Consell de Direcció. «En un context en el qual la tecnologia ofereix grans possibilitats i el podcast és un format consolidat, des de la ràdio universitària és important no sols estar al dia, sinó també estar a l’avantguarda del que el mercat pot necessitar. Per això, els seus membres tenim el compromís de formar-nos i experimentar per a poder exportar coneixement. Un coneixement que ha d’estar ordenat i a l’abast de tots: tesis doctorals, articles acadèmics i publicacions que ja existeixen entorn de la nostra realitat i que hem de fer valdre», subratlla Lus.

Finalment, la nova presidenta ha destacat l’enorme treball, impuls i il·lusió dels qui han estat al capdavant de l’Associació en els últims anys, especialment Daniel Martín al capdavant i Isabel Baeza com la seua mà dreta.

D’altra banda, durant la jornada s’ha reflexionat sobre el treball conjunt de les ràdios universitàries espanyoles, la gestió i continguts en xarxes socials i la planificació de mitjans digitals, i les persones assistents han tingut una trobada amb europarlamentaris dins de la col·laboració d’ARU amb l’Oficina de Premsa del Parlament Europeu a Espanya i del projecte en comú «Euroconexión».

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: