Torna el Curs sobre intel·ligència estratègica per millorar la gestió de la informació i el coneixement en organitzacions innovadores de la UA

La Universitat d’Alacant presenta la quarta edició del “Curs d’Especialització: Intel·ligència estratègica per a organitzacions innovadores” dirigit a empreses, emprenedors, investigadors i professionals interessats en millorar la gestió estratègica de la informació i el coneixement per competir en el mercat des de la innovació.

Fins a la data, més de 80 professionals s’han format en vigilància tecnològica i intel·ligència estratègica en les diferents edicions d’aquest programa formatiu, procedents de països com Espanya, Xile, Argentina, Colòmbia, Mèxic, Costa Rica, Perú, Equador, República Dominicana o Cuba i organitzacions tan diverses com grups de recerca, startups, oficines de transferència de coneixement i tecnologia (OTRI), observatoris tecnològics, unitats de R + d empresarial, assessors de patents, centres tecnològics i institucions públiques i privades lligades tant a la vigilància tecnològica i intel·ligència estratègica com a la seva aplicació en la coordinació de projectes d’innovació.

La intel·ligència estratègica s’ha convertit en una pràctica empresarial crucial per competir en un entorn cada vegada més digital, sobretot davant l’impacte de la pandèmia global de la Covid-19 en tot el món i la necessitat de les empreses de dissenyar estratègies a mig termini capaços de sobreviure a la incertesa d’aquests desafiaments.

La vigilància i intel·ligència ajuden a les empreses a aprofitar el valor de les dades i articular equips i processos sistemàtics de captació i anàlisi d’informació científica, tecnològica i de mercat sobre l’entorn competitiu per millorar la presa de decisions i anticipació de canvis. “Informació sense innovació avui fa a les companyies encara més vulnerables, davant la necessitat indispensable de generar coneixement més enllà de les dades”, assenyalen des de l’organització de el curs.

Per això, conèixer les últimes novetats dels competidors, monitoritzar sistemàticament tot el que passa en l’entorn, anticipar-se als canvis i prendre decisions informades, són alguns dels objectius d’aprenentatge d’aquest curs que promou una formació adaptada a l’context professional dels seus participants. La quarta edició d’aquest programa semipresencial de 150 hores lectives, expliquen, “està ideat per a realitzar-se des de qualsevol lloc i a el ritme que cada participant decideixi gràcies als seus tres fases de formació: virtual, presencial i projecte final, per portar la teoria a la pràctica en aquest context professional de cada participant “.

abast internacional

A més, aquest “Curs d’Especialització: Intel·ligència estratègica per a organitzacions innovadores” presentat per la UA té un abast internacional i inclourà el “Workshop Intel·ligència Estratègica per a organitzacions innovadores”, al febrer de 2022, amb experts professionals de referència en vigilància tecnològica i intel·ligència estratègica . Atenent a el pla de continuïtat d’activitat de la Universitat d’Alacant davant la crisi sanitària de la Covid-19, aquest Workshop es desenvoluparà possiblement en modalitat dual.

El curs, que arrenca el proper 1 d’octubre, està promogut pel Departament d’Organització d’Empreses de la Facultat d’Econòmiques i Empresarials i l’Observatori Virtual de Transferència de Tecnologia de la Universitat d’Alacant, amb la col·laboració d’organitzacions de referència en vigilància i intel·ligència com SCIP Espanya, CDE intel·ligència Competitiva, e-Intelligent i ITI, entre d’altres.

Els interessats a participar poden inscriure fins al 30 de setembre de 2021.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: