El Parc Científic d’Alacant signa un conveni amb Caixabank a través d’DayOne per incentivar l’activitat emprenedora i els projectes empresarials innovadors a Alacant

La Fundació Parc Científic d’Alacant de la Comunitat Valenciana i DayOne, la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers per acompanyar start-ups i scale-ups, han signat un conveni de col·laboració que estableix un marc d’actuació per col·laborar en matèria d’emprenedoria , innovació i intercanvi de coneixement. L’acord ha estat subscrit pel director comercial d’Empreses de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Felipe Pulido, i per la gerent de la Fundació PCA, Olga Francès.

A través d’aquest conveni, ambdues entitats busquen incentivar l’activitat emprenedora i els projectes empresarials innovadors a la província d’Alacant amb l’objectiu de contribuir a el desenvolupament i l’enfortiment de el teixit empresarial a la província, prenent la formació i la innovació tecnològica com a elements clau per l’augment de la competitivitat empresarial. Per a això, es realitzaran diferents accions que ajudin a promoure l’intercanvi d’experiències i la transferència de coneixement innovador aplicat a l’empresa. Tot això amb l’objectiu de facilitar i estimular el desenvolupament de nous projectes empresarials i la detecció d’iniciatives de negoci innovadores.

Així mateix, mitjançant aquest acord, les dues institucions treballaran conjuntament per identificar i buscar solucions als reptes plantejats en l’àmbit de la innovació. Aquest acord també servirà per connectar el talent innovador i emprenedor i impulsar la col·laboració entre les empreses i l’ecosistema d’innovació. Així mateix, les entitats implicades es comprometen a organitzar tallers, esdeveniments i jornades de networking d’interès per a l’ecosistema emprenedor.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en productes i serveis financers creats amb l’aspiració de convertir-se en el partner financer de les empreses tecnològiques i vehicles d’inversió en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i recerca de finançament, fins a la seva consolidació.

D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client. Des DayOne es recolza i acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben en els seus primers anys d’activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, ​​Madrid i València i té gestors de negoci a Bilbao i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com a hubs relacionals on té lloc la trobada entre el talent i el capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci, i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.

Per contribuir a el desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any des de la seva creació en 2007 els Premis EmprenedorXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal.

Sobre la Fundació Parc Científic d’Alacant

El Parc Científic d’Alacant és el projecte empresarial de la Universitat d’Alacant. Un ecosistema amb una mica més de trenta empreses altament innovadores que uneix esforços per aconseguir que les solucions científiques tecnològiques que desenvolupen les seves empreses puguin arribar a les companyies que configuren el teixit productiu del seu entorn, com a element clau en el necessari desenvolupament tecnològic d’aquestes empreses més tradicionals.

Un dels principals serveis de valor afegit que ofereix el Parc Científic d’Alacant a les seves empreses, és afavorir l’accés a finançament tant públic com privat que permeti el desenvolupament dels projectes empresarials innovadors vinculats amb el parc. En aquest sentit, el parc manté diferents activitats amb ens públics finançadors d’iniciatives empresarials innovadores com el CDTI, el IVACE o IVF. Però també té acords amb entitats privades per facilitar a les seves empreses vinculades a condicions avantatjoses de finançament amb elles. En aquest àmbit s’enquadra aquest conveni. L’objectiu és aconseguir que les empreses innovadores de Parc Científic puguin accedir en les millors condicions possibles a finançament tant públic com privat.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: