Torás tanca la seva única fleca i el PPCS reclama ajudes després dels incendis i dotar el 2023 la línia de botigues multiservei

L’únic forn que estava operatiu a Toràs i prestava servei als veïns del poble ha tancat les portes. “És una mala notícia per al poble”, assenyala el seu alcalde, Carlos del Río.

El tancament del negoci es produeix després del pas de l’incendi agressiu que va tenir lloc l’agost passat i que va arrasar 20.000 hectàrees de massa forestal. Un incendi del qual encara continuen esperant els anunciats ajuts els pobles afectats, entre ells Torás, passats més de quatre mesos des del terrible succés.

“És urgent treballar per enfortir l’interior. Evitar que els fets provoquin més pèrdues per als pobles afectats. En definitiva, ajudar i garantir eficàcia en les solucions perquè si no ho farem estarem col·laborant en la seva desaparició”, assenyala el portaveu del PPCS a Diputació, Salvador Aguilella.

El tancament del forn és per a Torás un cop dur que arriba en un moment crític. Tal com explica Aguilella, “les institucions haurien de ser extremadament àgils en moments tan delicats com aquest. Però veiem que tant el PSOE com el seu soci de Compromís, lluny de ser àgils, són lents fins al punt que el 2022 tancarà sense haver injectat fons algun a aquests pobles.

A això se suma que el 2023 el pressupost aprovat pels dos partits tampoc estableix cap línia per fomentar l’obertura de botigues multiservei. La línia creada el 2019 pel Partit Popular i l’adjudicació del qual el PSOE va decidir suspendre aquell mateix any per endarrerir la concessió d’ajudes, desapareix literalment d’un pressupost que no preveu cap acció per facilitar l’obertura de negocis a l’interior.

“El nostre compromís amb aquesta província, i especialment amb el seu interior, és treballar per enfortir el múscul de tants municipis que tenen a la botiga un recurs de vida”, assenyala Aguilella. “Privar-los d’ell i negar-los fons per incentivar la seva obertura és a la pràctica col·laborar amb la despoblació que tant amenaça el nostre interior”. “Som aquí per demostrar que hi ha una altra forma de governar i fer possible el canvi que cada cop més veïns reclamen”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: