La Generalitat treu a exposició pública el PAI del Parc Sagunt II on s’instal·larà la gigafactoria de PowerCo

La Generalitat ha tret a procés d’exposició pública el Projecte d’Actuació Integrada (PAI) de Parc Sagunt II per al desenvolupament i la urbanització del parc empresarial on s’ubicarà la gigafactoria de fabricació de cel·les de bateries per a vehicles elèctrics de PowerCo, empresa del grup Volkswagen .

Segons ha assenyalat el director general d’Urbanisme, Vicent García Nebot, aquest desenvolupament urbanístic suposarà “una fita no només per a la Comunitat Valenciana, sinó per a tot el país, perquè prepara aquesta àrea de sòl industrial i logístic per a la resta d’activitats i indústria auxiliar relacionada amb el clúster automobilístic”. A més, el director general ha confirmat que “l’objectiu és desenvolupar un parc verd on la urbanització estigui plenament integrada mediambientalment”.

El projecte se sotmet a informació pública per un termini de 23 dies, a partir de la data de la publicació en el DOGC, període durant el qual s’habilita la presentació d’al·legacions respecte al contingut per part de les persones o entitats que es consideren interessades. Aquestes al·legacions es poden presentar en llengua valenciana o castellana. A més, la documentació es pot consultar a la web.

Aquest instrument urbanístic suposa, juntament amb la recent declaració de la gigafactoria com a Projecte Territorial Estratègic (PTE) per part del Consell, un pas administratiu més per a la consolidació i desenvolupament de la gigafactoria així com de la implantació d’altres empreses també d’alt valor tecnològic i innovador per consolidar a la Comunitat Valenciana un clúster industrial i innovador dedicat a la mobilitat sostenible.

A més, tal com ha subratllat García Nebot, “aquest tipus de processos participatius confirmen el compliment per part de la Generalitat dels terminis acordats amb PowerCo per al desenvolupament de la gigafactoria”, tal com s’ha demostrat amb l’aprovació del pla especial i la declaració de pla estratègic.

La implantació d’aquesta factoria i altres de semblants a la Unió Europea contribuiran a la descarbonització de l’economia, a abaratir els costos dels vehicles elèctrics ia reduir la dependència energètica en matèria de combustibles fòssils.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: