Toledo: “Solucionar les inundacions del Bovar i la Molinera costa 200.000 €. Marco porta gastats més 500.000 € en reformar-se despatxos “

El portaveu adjunt de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, assenyala que reparar la canonada principal perquè al menys 300 veïns de les partides de l’Bovar i la Molinera, a la Marjaleria, deixin d’estar inundats costa 200.000 euros. “Una quantitat inferior a la despesa que l’alcaldessa socialista, Amparo Marco, ha invertit en la reforma dels seus despatxos a l’Ajuntament. Recordem que en aquest any de pandèmia l’equip de govern municipal va iniciar les obres a la planta baixa, ja acabades, va continuar a la segona planta i ara s’estan escometent treballs a la quarta planta, superant ja els 500.000 euros de cost “, explica.

Els veïns de la Marjaleria que clamen una solució a el problema d’inundacions que porten patint des de fa dos anys, “no entenen com havent-hi diners per a unes coses, per exemple, per abordar en temps de crisi reformes de despatxos a l’Ajuntament o les que es anuncien també per a nous despatxos a l’antiga estació de ferrocarril, quantificada en 48.000 euros, o les que s’han previst en els edificis de Borrull (15,5 milions) i Correus (1,2 milions), a més d’haver-los sobrat 35 milions d’euros de l’pressupost de 2020, no s’atengui una prioritat com la seva, molt més important pels greus problemes de salubritat als quals s’enfronten “, afegeix.

Cal recordar que el 28 de juliol de 2020, els veïns afectats es van unir per presentar un escrit a l’equip de govern, avalat per 300 signatures, en què demanaven una solució davant la situació insostenible que asseguren estar vivint, però, “nou mesos després, segueixen sense cap tipus de contestació, el silenci per resposta, el que ha portat a una indignació i malestar més que evident que es reflecteix en els cartells que molts propietaris han penjat a l’exterior dels seus habitatges en els que fins i tot arriben a demanar la dimissió de l’alcaldessa. Només cal passejar-se per la Carerassa de l’Bovar per veure’ls “, indica Toledo.

Des de la Comunitat de Regants de l’Vedat Arrosser van concloure que la canonada principal que actua com a col·lector dels drenatges a la zona s’havia enfonsat per la construcció d’uns habitatges a sobre, el que ha provocat que hi hagi veïns que portin fins a dos anys sense poder entrar a la seva propietat per estar completament negada. Per al portaveu Popular aquesta situació d’abandó, “no fa més que evidenciar les prioritats de govern municipal de PSOE, Compromís i Podem que, a tenor dels fets, no són solucionar el problema a aquests veïns. És una nova mostra de ‘no’ escolta veïnal i participació ciutadana inexistent per part d’un tripartit que, precisament, presumeix d’això “.

“Si el govern d’Amparo Marco no reacciona, comença a escoltar els veïns i canvia l’ordre de les seves prioritats, no només tindrà en contra a aquests veïns de la Marjaleria, sinó a la resta de castellonencs que li està demanant que escolti a la ciutadania , que prengui consciència dels problemes reals que tenen i que actuï en conseqüència “, apunta Toledo.

Els veïns insisteixen que mai abans s’han vist en una situació igual, a part de problemes puntuals per fortes pluges torrencials, les vies de desguàs havien funcionat de manera que les bombes extractores contribuïen a la tornada a la normalitat en qüestió de pocs dies. Ara, com a conseqüència de l’aigua estancada temen un seriós problema de salubritat, plagues i infeccions, a més de la proliferació dels mosquits.

Informació i Foto: PP Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: