Toledo: “Si Castelló retalla sòl industrial limitant el seu creixement i la seva competitivitat és perquè PSOE i Compromís així ho han volgut”

El portaveu adjunt de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denuncia que si el Pla General retalla en prop d’un milió els metres quadrats destinats a sòl industrial “és perquè PSOE i Compromís així ho han volgut”. En aquest sentit, recorda que el govern d’Amparo Marco ha venut fins a la sacietat que Pla General, tal com està redactat actualment, és el model urbanístic que necessita la ciutat i, ara, “PSOE i Compromís s’han adonat que falta sòl industrial. Es desdiuen del que han vingut defensant durant tot aquest temps, una incoherència que només atén el pur interès partidista de voler aprovar a corre-cuita el Pla General sense reparar en les seves conseqüències “, argumenta.

Per al portaveu popular adjunt desdir ara i defensar el que sempre han negat, “és per la seva part irresponsable i indignant. Reconeixen la necessitat d’ampliar el sòl industrial quan no els ha quedat més remei i s’erigeixen com a grans defensors quan han tingut oportunitats de sobres per ampliar-lo i no ho han fet “.

En aquest sentit Toledo recorda: “No van esmenar la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica (DATE), emesa per la Conselleria de Transició Ecològica, tot i saber que implicava una retallada de gairebé un milió de metres quadrats de sòl industrial, afectant punts estratègics com el port. El Port de Castelló i els polígons són els que en major mesura necessiten àrees d’expansió per seguir prestant serveis de logística i per impulsar l’estació intermodal “.

“Des del PP ho vam advertir des de l’inici, suprimir sòl industrial suposa una greu limitació per al futur econòmic, frena l’arribada de nous inversors, el que repercuteix negativament en la creació d’ocupació en un moment en què la ciutat s’acosta a les 16.000 persones en atur. Des del principi vam presentar esmenes, demanem consens, però la seva obstinació per agilitzar el procés d’aprovació de el Pla General els ha portat a no fer cas, no només a l’PP, sinó les peticions d’empresaris, constructors, arquitectes o aparelladors disconformes amb el model urbanístic que va regir durant els propers 20 anys a la ciutat i Castelló “, explica.

El Pla General va plantejar inicialment una reserva de 2,7 milions de metres quadrats a l’entorn de la plataforma logística de l’intermodal, “al nostre parer insuficient” i la garrotada ha estat encara més gran amb la les 20 imposicions que porta aparellades la incorporació de la DATE i que el govern d’Amparo Marco ha acceptat sense dir ni piu, tot i que retalla en gairebé un milió els metres quadrats de sòl industrial i generant més dubtes sobre la situació en què es deixarà als veïns de la Marjaleria o Crémor. En definitiva, “deixen a la capital en una situació de clar desavantatge respecte a altres municipis veïns que sí que compten amb més metres de sòl industrial”, assegura Toledo.

Sense sòl per al Conservatori

El Pla General no només desperta malestar en el teixit econòmic i social d’acord amb la retallada de sòl industrial, sinó també perquè descataloga la previsió de sòl per al nou Conservatori de Música i Dansa en la parcel·la de 13.500 metres quadrats davant de la Ciutat de la Justícia. Si en un inici aquesta constava com a sòl dotacional cultural-educatiu, el canvi per sòl dotacional múltiple ha dut a Conservatori Superior de Música Salvador Seguí, a Conservatori Professional Mestre Tàrrega, a Conservatori Professional de Dansa ia l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló a presentar al·legacions.

Els populars han preguntat avui a Comsisión Informativa a el govern de Amparo Marco si hi ha voluntat política de mantenir aquest ús docent per al nou Conservatori o el van a destinar a un altre ús. “Hem insistit a l’respecte demanant una explicació de per què l’equip de govern municipal accepta una al·legació a l’esborrany de el Pla General Estructural, en la qual se sol·licitava reservar dit solar per a la construcció de l’esmentat centre educatiu, si després no es respecta aquest acord” .

I a més, els hem instat a aclarir on tenen previst ubicar el nou Conservatori i quins terminis manegen per a la seva construcció. Si tant PSOE com Compromís afirmen defensar la construcció d’Conservatori, per què no van al·legar als pressupostos de la Generalitat Valenciana, tenint en compte que en els comptes no hi ha partida per a aquest projecte, es pregunta el regidor Sergio Toledo “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: