Igualtat envia una circular als centres per recordar la importància de mantenir les mesures de protecció tot i la vacunació

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha enviat una circular als centres residencials per recordar la importància de mantenir les mesures de prevenció i protecció davant de la COVID-19, tot i la vacunació que s’està duent a terme a les residències de gent gran.

La Conselleria ha recordat que la vacunació és només una mesura preventiva més per escometre la crisi pel coronavirus i, per tant, és obligat mantenir les mesures acordades tant per a les persones residents, treballadores, visitants i personal extern dels centres.

En el comunicat enviat als centres es destaca que la vacunació no ha de ser motiu per relaxar el compliment de les mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries, com el manteniment de la distància de seguretat, higiene de mans, ús correcte dels EPI, ventilació d’estades i la resta de les actuacions indicades.

Concretament, es recorda als centres que han de complir estrictament les mesures adoptades per la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de el 5 de gener, que actualitza les mesures vigents en els centres residencials i d’atenció diürna per salvaguardar l’estat de salut de les persones usuàries, atenent que es tracta del col·lectiu més vulnerable a l’coronavirus.

mesures acordades

En la resolució, la Conselleria ha acordat restringir les sortides ordinàries de les persones usuàries dels centres residencials de gent gran i de persones amb diversitat funcional i salut mental, un cop valorada la situació actual de la pandèmia de la COVID-19 i amb el objectiu de protegir els centres de l’entorn de contagi.

Així, les sortides ordinàries, sense pernoctació, queden restringides a partir de l’nivell d’alarma 1 en el cas de la gent gran i a partir d’el nivell 2 per a les persones amb diversitat funcional. Per a les sortides de vacances només es permetran per un període igual o superior als 7 dies. Totes aquestes mesures quedaran restringides en el cas d’assolir el nivell d’alarma abril.

Per a la tornada a centre serà necessària una PCR negativa dins de les 72 hores prèvies a l’ingrés i romandrà durant un període de 10 dies en aïllament preventiu. En cap cas es procedirà a l’reingrés d’una persona que presenti símptomes compatibles amb la malaltia, havent-se de procedir al seu entorn familiar de la mateixa manera que està determinat per la població general.

Respecte a les mesures d’higiene i prevenció es procurarà la vacunació enfront de la grip i la COVID-19 de les persones treballadores dels centres residencials i diürns tant d’atenció a persones grans com a persones amb diversitat funcional o trastorn mental greu.

Visites als centres

En el cas de les visites, es permeten només en centres lliures de COVID-19, sempre amb cita prèvia, d’una durada màxima d’una hora i al menys un cop a la setmana, tot amb la finalitat de facilitar la relació familiar.

Si el centre disposa d’espais a l’aire lliure, la visita es realitzarà preferentment en aquests espais amb estufes exteriors per millorar el confort. També es podran produir en espais interiors reservats a aquest efecte, ben ventilats i amb pantalles, barreres o altres elements de separació que impedeixin el contacte amb la persona resident.

En tot cas, des dels centres es fomentarà el contacte amb familiars a través de mitjans telemàtics.

Els centres hauran de complir en tot moment les mesures de neteja, higiene i desinfecció de les instal·lacions estipulades per als centres sociosanitaris o els llocs de pública concurrència, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüent. Així mateix, es garantirà una ventilació adequada de totes les dependències.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: