Toledo: “La judicialització del projecte de l’avinguda Lidón és la conseqüència d’un govern de Marco que no escolta i que governa passant el corró”

La falta de transparència en la tramitació de l’obra per tancar al trànsit l’avinguda Lidón i de participació ciutadana del tripartit del PSOE, Compromís i Podemos es resoldrà als jutjats. “La judicialització del projecte és la conseqüència d’un govern d’Emparo Marco que no escolta i que governa passant el corró per sobre dels veïns, que han estat menyspreats des de l’inici de la idea”, ha subratllat Sergio Toledo, el portaveu adjunt del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló.

Toledo ha valorat així el recurs que s’ha presentat per l’Associació de Veïns Rafalafena davant el jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Castelló pel qual denuncien la manca de participació ciutadana en la tramitació del projecte, tal com fixen les bases dels fons europeus amb què es pretén executar, alhora que demanen mesures de paralització cautelar al jutjat. Es tracta del segon recurs que es presenta contra el projecte, després del qual es va formalitzar recentment també per part del Col·legi dEnginyers Superiors Industrials de Castelló contra les bases del contracte dassistència tècnica per a la direcció de lobra.

Tot i així, i malgrat que l’equip de govern era coneixedor des de l’1 de desembre d’aquest recurs que es va formalitzar el 8 de novembre passat, “l’alcaldessa ha posat la directa amb aquest projecte, malgrat tenir revolts tots els veïns , i el 7 de desembre passat contractava l’assistència tècnica per a l’execució de les obres, per valor de 14.500 euros, a sumar als 3,3 milions d’euros en què està pressupostat el projecte.

“La gestió del projecte de tancament al trànsit de l’avinguda Lidón és un despropòsit des del minut u. Els veïns van mostrar el seu rebuig de pla a un projecte que consideren innecessari i que, lluny de millorar la seva qualitat de vida, generarà més problemes de mobilitat en una zona on ara no existeixen, a més que el tancament l’accés al centre de la ciutat suposarà un problema afegit per accedir al nucli històric, ja que aquest eix és una de les entrades a la ciutat, alhora que col·lapsarà les vies colidants, que hauran d’absorbir el trànsit que se n’eliminarà, una vegada bloquejada al pas de vehicles ”, ha subratllat.

Tot i això, Amparo Marco va seguir endavant amb els seus plans, menyspreant les peticions de reunions, les sol·licituds d’informació i les queixes veïnals, muntant un teatret a la fase de participació ciutadana que no va recollir ni una sola de les reclamacions dels residents , vulnerant els seus drets”, ha afegit.

Sergio Toledo recorda que el desemparament dels veïns ha arribat fins al Comitè de Peticions de la Unió Europea, on s’estudia una queixa, alhora que l’eurodiputat del Partit Popular Esteban González Pons es va desplaçar el juliol passat fins a Castelló per conèixer de primera mà i recollir el malestar dels castellonencs.

“Des del Partit Popular ho hem repetit fins a la sacietat, i hem estat al costat dels veïns en cadascuna de les protestes que des de fa més d’un any celebren: L’única que vol la reforma és Amparo Marco, ningú més. No a la reforma de l´avinguda Lidón. No és un projecte necessari. La ciutat de Castelló té barris amb necessitats més urgents que la reforma d’aquest vial, i aquests 3,3 milions d’euros tindrien un ús millor en altres zones de la capital. A més, el tancament al trànsit generarà un nou caos de trànsit a Castelló”, ha indicat. “No es pot governar d’esquena els castellonencs. El problema és que el tripartit d’Amparo Marco fa mesos que no trepitja el carrer i no veu les necessitats dels veïns, dedicant-se només a crear-los problemes on ara no n’hi ha, com vaticinem que també passarà properament quan s’iniciïn les obres de vianants la plaça La Paz, un altre nou focus de conflictivitat per als castellonencs com a conseqüència d’un projecte que tampoc no és necessari i que costarà a la butxaca dels contribuents 900.000 euros”, conclou Sergio Toledo.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: