Toledo: “Ja és hora que Ximo Puig i Amparo Marco es prenguin seriosament la salut dels castellonencs”

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denuncia que “els metges no poden suportar més retallades i caos en els serveis sanitaris de Castelló. Urgeixen mesures que frenin una situació que estan patint tots els castellonencs i que diu molt poc del suposat Estat del Benestar que en teoria gaudim i que els socialistes i nacionalistes s’estan carregant a passos de gegant “. Per aquest motiu, subratlla que “ja és hora que Ximo Puig i Amparo Marco es prenguin seriosament la salut dels castellonencs”.

Sergio Toledo s’ha fet ressò de la queixa del Col·legi Oficial de Metges de Castelló (Comcas) els que acaben de llançar una queixa formal a la Conselleria de Sanitat perquè, “12 mesos després de la retallada, els professionals segueixen sense disposar de vehicles per atendre les urgències domiciliàries “.

“Veiem com l’Hospital Provincial continua desmantellant, amb serveis i àrees que no compten amb els facultatius cobertes, o com s’arriba al rècord històric de 66.659 usuaris omplint les llistes d’espera a la Comunitat Valenciana. Afortunats els castellonencs que no necessiten recórrer a la sanitat, perquè el panorama no pot ser més descoratjador ”

“Ha transcorregut un any des que Ximo Puig va prohibir que els facultatius es desplacessin fins als domicilis dels pacients per atendre les urgències en ambulàncies. L’escàndol va ser tan majúscul, que l’executiu valencià va haver d’inventar una excusa i va anunciar a canvi que disposaria vehicles alternatius. no obstant això, aquests vehicles no estan encara operatius. per descomptat, no és per res el que s’entén com qualitat assistencial “, indica Toledo, qui ressalta que, al final,” el que ha fet el Consell ha estat estalviar-ia tot un any aquest servei “, lamenta.

I no són només els únics problemes. “Veiem com l’Hospital Provincial de Castelló continua desmantellant, amb serveis i àrees que no compten amb els facultatius cobertes, o com s’arriba al rècord històric de 66.659 usuaris omplint les llistes d’espera a la Comunitat Valenciana”, indica.

“Afortunats els castellonencs que no necessiten recórrer a la sanitat, perquè el panorama no pot ser més descoratjador. Aquest mateix cap de setmana tornàvem a rebre queixes d’usuaris que havien de suportar esperes de diverses hores al servei d’Urgències de l’Hospital General de Castelló , el centre de referència, mentre que molts altres pacients són derivats per ser atesos a hospitals a molts quilòmetres, fins i tot d’altres províncies … per descomptat, això no és Sanitat de primera “, denuncia.

El Grup Municipal Popular ve denunciant ja des de la legislatura passada el “deteriorament” de la sanitat a la ciutat de Castelló, un problema que “no només no soluciona, sinó que empitjora amb cada decisió que adopta el Consell de Ximo Puig, amb la més absoluta passivitat de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que tolera totes les barbàries que s’estan donant en aquest àmbit “, declara el regidor del PP.

“Aquest estiu estem veient com ni tan sols s’ha obert el consultori de la Marjaleria al públic més que a penes una hora al dia i hem conegut com un metge del centre de salut del Barranquet de la capital està atenent a una mitjana de 3.662 pacients, per sobre de la ràtio màxim de 1.500 targetes SIP que marca la legislació “, recorda Toledo.

“El PSOE ha fet de la Sanitat un malalt crònic. Cada vegada és més difícil poder guarir-ho, el que va en detriment dels castellonencs, que veuen com els seus impostos no serveixen per després ser atès en les condicions i en els terminis de temps que mereixen. a Castelló no s’ha fet ni una sola inversió en aquests quatre anys en l’àmbit sanitari, tot i que són molts i molt alts la quantitat d’impostos que paguen els veïns de la capital de la Plana “, conclou el regidor del grup Municipal Popular.

 

 

 

Informació i Foto: PP Castelló

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: