Catalá demana a Mollà que comparegui davant les Corts perquè explique el trencament de l’Emissari Submarí de Vera

La vicesecretària de política social al PPCV, i regidor de l’Ajuntament de València, María José Catalá ha demanat, de nou, la compareixença urgent de la consellera Mireia Mollà després de conèixer l’expedient de l’Entitat de Sanetjament d’aigües (EPSAR) a la que s’informa del trencament detectada a l’emissari Submarí de Vera a 1.550 m de la línia de costa i 13,7 m de profunditat.

“El litoral valencià i en especial les platges de València han patit la pitjor crisi de tancament dels últims anys per la presència d’aigües fecals en plena època estival i la Generalitat i l’Ajuntament no només no han donat explicacions sinó que, a més, han ocultat informació “, ha advertit Catalá.

La diputada ha recordat que la comissió tècnica creada per la Generalitat va descartar problemes en l’emissari de Vera el passat 18 de juliol i va assenyalar les sèquies però ara “hem tecnido accés a una memòria de EPSAR on s’explica que el 12 de juliol es va fer una inspecció extraordinària i es va detectar un trencament en la conducció que expulsa mar endins les aigües residuals depurades. ”

“El Consell i l’Ajuntament de València han mentit i han ocultat de manera irresponsable aquest trencament i volem saber si és l’origen de la crisi de tancaments de les platges”, ha assenyalat Catalá, que ha recordat que el Grup Parlamentari Popular ha sol·licitat dos vegades la compareixença de Mollà a les Corts sobre el tancament de les platges i les dues vegades s’ha negat, i que l’Ajuntament de València no va donar explicacions en el Ple del passat 31 de juliol sobre l’origen d’aquests tancaments.

“Compromís està ocultant informació important i que afecta la salut pública i al medi ambient”, ha incidit Catalá.

Després de la inspecció extraordinària efectuada, els tècnics recomanen:
– Reparar el trencament trobada, dragant fins a descobrir la junta i col·locar un rodet d’un metre de longitud.
– El punt d’abocament estava enterrat sota la sorra i es recomana conèixer el tram final del difusor i emprar llances a pressió per netejar-conudcción i els filtres difusores enterrades. Els tècnics assenyalen que aquesta reparació no és urgent però recomanable perquè l’abocament s’està produint de moment a la part. Que no està soterrada.
Els tècnics assenyalen que l’execució s’estima en tres setmanes després d’haver aconseguits tots els permisos.

“És un escàndol que en plena època estival hagi un trencament de l’emissari de Vera i el Consell i l’Ajuntament ho ocultin”, ha assenyalat Catalá.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: