Toledo: “Esperem que Podem no actuï com a comissari de Marco i posi traves a la feina de la comissió d’investigació”

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, celebra que “per fi” la comissió d’investigació per analitzar la despesa de 2 milions d’euros a la sala d’emergències de la Policia Local que no funciona, entre d’altres assumptes de l’àrea de Seguretat, doneu caminar, “perquè no hi ha ni un minut per perdre en aclarir la gestió de l’equip de govern, ara sota sospita”. “Esperem que Podem no actuï com a comissari de l’alcaldessa Amparo Marco i no posi traves a la feina de la comissió d’investigació”, ha afegit, “després que aquesta hagi estat marejant la perdiu a les últimes setmanes, intentant fins i tot imposar el nom de la persona que desitjava que ocupés la presidència, dins d’un grup polític aliè al seu “.

En aquest sentit, Toledo lamenta “el veto” que des de l’alcaldia s’ha posat a que el Partit Popular pugui presidir la comissió d’investigació –tot i haver-ho demanat formalment, tant en la comissió d’estudi de govern d’interior com per document amb registre d’entrada-, així com a la vicepresidència, “quan hem estat un dels dos partits peticionaris de la creació de la mateixa”. “Tot i així, treballarem igual al cent per cent perquè els castellonencs sàpiguen en què s’ha gastat l’equip de govern gairebé dos milions d’euros en una sala d’emergències que no funciona com ni com el regidor socialista va assegurar que funcionava” , ha subratllat.

Recordar que el Grup Municipal Popular estarà representat en aquesta comissió per dos dels seus regidors, Vicent Sales i Sergio Toledo. “Des d’avui, el Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló es posa a disposició del president de la comissió, per oferir-li tota la nostra ajuda i tot el nostre suport, i per treballar conjuntament en l’únic objectiu possible: conèixer tota la veritat”, ha insistit , alhora que recorda que “portem molt de temps recopilant informació, a la vista dels problemes i assumptes que s’han anat detectant en aquests anys, i molt aviat estarem en disposició de concretar tota la documentació que volem que sigui analitzada i les persones que seran cridades a declarar “.

Cal recordar que la sala d’emergències de la Policia Local és un projecte de l’anterior equip de govern d’Amparo Marco, que va arrencar l’any 2016. Durant aquest temps, i tot i que el regidor de Seguretat va afirmar que la sala estava donant un gran resultat, s’ha conegut per denúncies dels agents i de mitjans de comunicació que el sistema de comunicacions falla contínuament, especialment en moments d’inclemències meteorològiques, és a dir, just quan més es necessita, el que obliga els agents a comunicar-se via WhatsApp .

Així mateix, el procediment administratiu ha estat esquitxat de recursos i contrarecursos, sent l’últim conegut una resolució del 30 de maig de 2019 del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals per la qual desestimava l’adjudicació d’un contracte valorat en 700.000 euros per a l’adquisició de programari i maquinari de la instal·lació, “per fallades greus en el procés de tramitació administrativa, anul·lant l’acord i afirmant que no s’havia seguit el procediment legalment establert. Una resolució que arriba quan aquest contracte ja s’havia adjudicat a una empresa que precisament és la mateixa que es va encarregar del muntatge de l’esmentada sala “, ha relatat Toledo,” i tot i que l’equip de govern ja havia anunciat que amb la inversió de gairebé un primer milió d’euros el centre d’emergències ja estava prestant servei en òptimes condicions “.

A això s’uneixen altres qüestions també poc transparents, com els problemes derivats en els contractes de compra d’armilles antibala, motxilles i llanternes. El PP també ha sol·licitat conèixer el nombre de viatges que s’han realitzat a l’estranger per promocionar el sistema de seguretat en qüestió, i les despeses derivades dels mateixos, així com s’han finançat; o el registre de la marca Proxpol, de propietat municipal, a Mèxic.

Informació i Foto: PP Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: