Toledo: “El tractament anti mosquits en Marjaleria suposa llençar els diners si no se solucionen abans les inundacions que pateixen 300 veïns”

El portaveu adjunt de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, adverteix que anticipar els tractaments anti mosquits, com ha anunciat l’equip de govern municipal aquesta mateixa setmana, “serà una pèrdua de diners en la Marjaleria si no s’aborda abans el problema d’arrel i s’acaba amb les inundacions que des de fa dos anys pateixen a l’almenys 300 veïns a les seves cases de l’Camí l’Obra i Senillar, a causa del trencament de l’col·lector central “.

En aquest sentit el portaveu adjunt del PP insisteix a “atendre la reivindicació dels veïns de la zona als que l’alcaldessa Amparo Marco ha donat l’esquena”. Des que el passat 28 de juliol els veïns afectats van presentar, de manera oficial a l’Ajuntament, un escrit demanant ajuda, avalat per 300 signatures, segueixen sense resposta. “L’anunci ara de la fumigació no convenç els veïns que diuen que no servirà de res si abans no s’acaba amb l’aigua estancada que segueix havent-hi en les seves parcel·les”, explica.

Demà dissabte està previst que el regidor de Podem, Fernando Navarro, visiteu als afectats per les inundacions a la Marjaleria, “esperem que vagi amb les solucions que estan esperant els veïns”, assenyala Sergio Toledo.

La solució que passaria per reparar la canonada danyada s’ha quantificat en 200.000 euros. “No obstant això, l’alcaldessa prefereix gastar-se més de 500.000 euros en condicionar despatxos, com està fent a l’Ajuntament. I, mentrestant, els veïns de Camí l’Obra i Senillar en Carrerassa de l’Bovar estan veient com es fan malbé els seus cultius i l’aigua entra dins dels seus habitatges sense que ningú de l’equip de govern es preocupi en donar-los una solució. Porten massa temps esperant un mínim d’empatia per part de l’alcaldessa Amparo Marco que fa oïdes sordes, per això, els cartells demanant la seva dimissió segueixen a la vista a tots a la zona “, recorda l’edil Popular.

Els missatges d’aquests cartells evidencien el cansament i malestar dels veïns davant l’equip de govern municipal de què diuen els té completament desatesos i abandonats a la seva sort amb la problemàtica de les inundacions. “Els veïns només demanen fer front comú per tallar el problema, perquè com ells bé diuen, com qualsevol altre veí que viu al centre, a Castalia o en Sensal, paguen els seus impostos, i mereixen el mateix tracte que la resta de castellonencs” , apunta Toledo.

Cal recordar que hi ha veïns a la zona que no han pogut entrar a la seva propietat des de fa dos anys per haver-hi més de 20 centímetres d’aigua estancada, a més d’haver perdut als seus cultius. “Els veïns no entenen per què els motors per desguassar no s’activen de continu, com cal en aquests moments i com abans sí es feia i reclamen una solució conjunta a l’Ajuntament, la Diputació i a l’Vedat Arrosser”, recorda Toledo.

Els veïns afectats insisteixen que mai abans s’han vist en una situació igual, a part de problemes puntuals per fortes pluges torrencials, les vies de desguàs havien funcionat de manera que les bombes extractores contribuïen a la tornada a la normalitat en qüestió de pocs dies .

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: