Toledo celebra la rectificació del govern municipal de Castelló en la ubicació del Mercat Medieval: “Benvingut a la participació ciutadana real”

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, celebra la rectificació del govern municipal de Castelló en la ubicació del Mercat Medieval: “Benvingut a la participació ciutadana real”, ha subratllat, tot i que lamenta que aquesta hagi arribat ” tard “i” només després del monumental enuig dels comerciants “.

Toledo s’ha referit així al canvi de decisió del govern municipal de PSPV, Compromís i Podem, que pretenia traslladar l’esdeveniment que tradicionalment se celebra al centre de la ciutat al Parc Ribalta, buidant de públic un cop al cor de la ciutat. “No han tingut més remei que escoltar els comerciants i, finalment, recular. El govern municipal ha generat una polèmica innecessària que es podia haver estalviat si haguessin apostat per la participació ciutadana real i haguessin tingut en compte l’opinió dels principals afectats, en lloc d’imposar el corró, com solen fer en cada decisió que prenen “, ha assenyalat.

Per Toledo ha quedat demostrat que els motius de seguretat a què al·ludia el govern d’Amparo Marco per expulsar les brunes del centre no són tal, quedant clar que la seguretat es pot garantir sense necessitat de tirar els llocs de la convocatòria dels carrers tradicionals. “Hi havia alternatives, però es van negar a contemplar-les des d’un principi. Es van saltar a la torera la participació ciutadana, com acostumen a fer, i al final, no els queda més remei que rectificar. Una vegada més, només encerten quan rectifiquen”, lamenta .

El Grup Municipal Popular ja va denunciar el passat 10 d’octubre, en el Consell Municipal de Comerç, que van considerar una decisió “inoportuna i inadequada”, contrària a la necessitat de revitalitzar el centre amb activitats durant tot l’any, tal com demanen els comerciants i sobretot, “per no haver estat consensuada amb el comerç local. Precisament, aquest menyspreu al sector és el que ha obligat als nostres petits comerciants de la ciutat a mobilitzar-se, empaperant els carrers del centre amb cartells protestant per la imposició de l’equip de govern i duent a terme una recollida de més de 500 signatures per a ser tinguts en compte “, afegeix Toledo.

Precisament, aquest cap de setmana també va dur a terme una protesta en els perfils socials dels regidors del Grup Municipal Popular per tornar a reiterar la negativa al trasllat i la sol·licitud de solucions de consens per a totes les parts.

En aquest sentit, el portaveu popular adjunt recorda: “Vam ser els primers a denunciar el canvi d’ubicació, treure-ho del cor de la ciutat només comportava més traves per als petits comerciants que ja travessen una situació límit pel descens de les vendes. Reivindiquem a aquest moment la necessitat de no dur-se a les afores iniciatives com el Mercat Medieval, que garanteixen l’afluència de possibles compradors “.

Els venedors insisteixen en els beneficis que reporta aquest Mercat Medieval i s’han oposat a la seva trasllat d’ubicació. Descartat el Parc Ribalta, tornarà a celebrar-se al centre del 5 al 8 de desembre. “Des del Grup Municipal Popular manifestem la nostra satisfacció i insistim a l’equip de govern en la necessitat de prendre seriosament la degradació que està patint el centre de la ciutat, amb la imatge cada vegada més trist que suposa el tancament d’establiments comercials, el que repercuteix en més persones desocupades. Instem, a l’equip de govern de PSOE, Compromís i Podem activar, més enllà d’iniciatives com el Mercat Medieval, mesures que reverteixin aquesta tendència negativa i, de la mà dels comerciants, advocar per una revitalització del centre . el que el petit comerç necessita és atreure clients, no dur-se a les afores accions que garanteixen l’afluència de possibles compradors com s’ha intentat fer “, conclou Toledo.

Que el comerç local es mor és una realitat que constaten des de la Confederació de Comerciants i Autònoms de la Comunitat Valenciana (COVACO), el seu president, Cipriano Cortés, va alertar recentment de les dades més que negatius per al sector, arribant als nivells del 2010 , un dels pitjors anys de la crisi econòmica. Els populars demanen que s’atenguin les seves reivindicacions que passen per abaratir les tarifes dels pàrquings; incrementar la neteja als carrers; solucionar la manca d’il·luminació o programar campanyes comercials durant tot l’any que mantinguin vives i plenes de gent els carrers, “davant d’un centre que s’està morint i un equip de govern inactiu”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: