Carrasco exigeix a “Amparo Marco que reivindiqui a Ximo Puig la millora de l’atenció sanitària de Castelló en lloc de creuar-se de braços”

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, exigeix ​​a “Amparo Marco que reivindiqui a Ximo Puig la millora de l’atenció sanitària de Castelló en lloc de creuar-se de braços”, el que qualifica de “greu irresponsabilitat”, perquè “parlem del benestar dels castellonencs i de salut. Estan en joc vides», va remarcar.

Carrasco ha reaccionat així a una resposta que des de l’equip de govern de Castelló s’ha donat al Grup Popular en comissió informativa, després que els Populars portessin al si del consistori el seu malestar pels “nefastos i preocupants dades” de les llistes d’espera a la ciutat de Castelló, i que situen els dos hospitals de referència de la capital, l’Hospital Provincial i l’Hospital General, com els pitjors de la Comunitat Valenciana en temps d’espera per a una intervenció quirúrgica, amb gairebé 180 dies de demora, entre altres problemes.

No obstant això, a la pregunta del PP sobre “què pensa fer l’alcaldessa”, des de l’equip de govern es respon que la Sanitat “no és un tema de competència municipal i, de moment, no es preveu realitzar algun tipus d’actuació al respecte “. “Eludir responsabilitats i mostrar-se de perfil evidència el poc que li importa a l’alcaldessa la salut de tots els castellonencs que, al capdavall són els que té el deure de defensar des de la seva posició de càrrec públic”, assenyala Carrasco, qui realitza la denuncia un dia després que ahir mateix comparegués amb el portaveu de Sanitat del PP a les Corts Valencianes i el portaveu del Grup Popular a la Diputació de Castelló, Vicent Sales, per denunciar la mala qualitat assistencial que la Generlaitat presta als castellonencs, amb manca d’facultatius en els ambulatoris, horaris reduïts o 12 dies d’espera per rebre la consulta del metge de capçalera.

“Els castellonencs tenim a una alcaldessa que està de braços creuats i que no governa per a tots els veïns, sinó en clau de Partit Socialista. Només així es pot entendre que no vagi a adoptar cap mesura, quan les estadístiques revelen que la espera mitjana de un pacient en el Hospital Provincial o General, els dos que atenen els veïns de la ciutat, triguen fins a mes i mig més en atendre els pacients que la resta dels valencians i alacantins. el greuge de Ximo Puig amb els castellonencs és indigne i va contra la igualtat de tots els ciutadans “, lamenta.

“Marc reconeix que no va alçar la veu per defensar els interessos dels castellonencs davant el seu cap de files socialista, Ximo Puig, tot i que la Sanitat està pitjor que mai. A més de liderar l’hospital Provincial i el General les llistes d’espera a la Comunitat, les retallades aplicades des de 2015 han agreujat la manca de metges, les cites per a ser visitats pel metge de capçalera es dilaten fins a 12 i 14 dies, el que col·lapsa les urgències, les protestes dels sindicats metges se succeeixen per falta de recursos i elevada pressió a què estan sotmesos haver d’assumir més pacients dels que els corresponen perquè no se substitueixen les baixes. i enfront d’això, res, Marc no pensa fer res », assenyala Carrasco.

La portaveu dels populars aclareix que “l’alcaldessa no tindrà competències en matèria sanitària però sí que és de la seva incumbència i la seva responsabilitat exigir al govern de la Generalitat i totes les institucions cal, el mateix tracte que reben la resta de valencians. No volem ser més que ningú però menys tampoc i, és aquest moment, les dades oficials de la Conselleria de Sanitat, amb llistes d’espera eternes en els dos hospitals de referència de Castelló i altres mancances denunciades pels propis facultatius, Castelló és la ciutat més desfavorida en matèria sanitària “. En aquest sentit, posa com a exemple l’acció reivindicativa que s’està duent a terme per part dels alcaldes de Betxí i Onda. “Tan alcaldessa és Amparo Marco com Alfred Remolar i Carmina Ballester, la diferència és que la primera només exerceix de socialista i els segons sí reclamen per als seus veïns l’pediatre que necessiten o el mamògraf”, critica.

ELS PAPERS s’eternitzen PEL CAMÍ

En aquest sentit, Carrasco no només denuncia que l’equip de govern no fa res per solucionar els problemes de la sanitat a la ciutat de Castelló, sinó que qualsevol mesura que adopta o qualsevol paper que tramita “s’eternitzen pel camí”.

Així ho posa de manifest les dues queixes que el Grup Municipal Popular traslladar a la comissió de les persones dels passats dies 7 i 14 d’octubre, quan la regidora Susana Fabregat va sol·licitar al govern municipal que instés a l’òrgan competent, en aquest cas a la Generalitat, a reparar l’aire condicionat del centre de salut de Ferran el Catòlic o la manca d’un facultatiu a l’ambulatori de Perpetu Socors que privava als veïns d’atenció mèdica

 

 

 

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: