Tírig aplaudeix el Pla de Rehabilitació d’Habitatges de PP com a via per donar futur a prop de 200 immobles abandonats

L’amenaça de la despoblació és una ombra que plana cada dia sobre desenes de municipis de l’interior de la província de Castelló. Tírig no és aliè a aquesta problemàtica que “intentem superar amb els escassos recursos que tenim, amb les ajudes que faciliten altres administracions i amb incentius que promoguin l’assentament en un municipi que reivindica els mateixos serveis i recursos que poblacions de més de 10.000 habitants” .

L’abandonament d’immobles és un mal comú a aquests municipis que no superen els 5.000 habitants. En el cas de Tírig, amb una població que no arriba als 500 habitants, “ens trobem que moltes famílies que al seu dia van viure al poble han emigrat i avui els habitatges han quedat buides i abandonades”.

Juanjo Carreres, alcalde de Tírig, calcula que són prop de 200 els immobles que es troben en aquesta situació. “Uns abandonats i sense ús des de fa dècades i altres en risc de ruïna”. El seu abandonament genera riscos per possibles ensorraments “que desitgem tallar per garantir la seguretat als nostres veïns i per al que creiem que seria de gran utilitat el Pla de Rehabilitació d’Habitatges que el PPCS ha reclamat a Diputació a través de la nostra diputada i presidenta provincial, Marta Barrachina “.

El projecte que la líder de l’PPCS ha elevat a la Diputació recull precisament el testimoni donat per desenes d’alcaldes de l’interior que tenen en aquests habitatges abandonades un veritable problema. “El repte és convertir el problema en solució, i sense cap dubte, crear una línia de subvencions que injectés fons als que es decidissin a rehabilitar els seus habitatges seria una bona mesura”, ha considerat Carreres. “Esperem que sigui atesa perquè Tírig podria convertir aquestes cases en ruïna en habitatges plenes d’oportunitats”, ha manifestat l’alcalde.

Informació i Foto: PP Tirig

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: