Tania Agut celebra que “l’ampliació del centre de salut de Torreblanca permetrà millorar la qualitat assistencial dels nostres veïns”

L’alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut, ha celebrat “el compromís adquirit per la Conselleria de Sanitat per ampliar el nostre centre de salut, cosa que permetrà millorar la qualitat assistencial de totes les veïnes i veïns del poble, així com dels milers de visitants que vénen tot l´any”. Agut ha fet aquesta valoració després de l’anunci de la mateixa Conselleria que invertirà més de mig milió d’euros per emprendre aquesta important infraestructura que permetrà augmentar pràcticament un 50% les consultes al centre de salut.

Aquest anunci s?ha fet públic aquesta setmana després de la visita que ha fet a les instal·lacions la directora general d?Atenció Primària, Eva Suárez, juntament amb l?alcaldessa de Torreblanca. A la reunió ha pogut conèixer in situ les instal·lacions i les necessitats reals del municipi.

De fet, aquesta visita i l’anunci de l’ampliació del centre de salut de cara a l’any que ve és fruit de les gestions fetes per l’alcaldessa, Tania Agut, amb el conseller de Sanitat mateix, Marciano Gómez. Tots dos van tenir una reunió a l’octubre a València, en què l’alcaldessa de Torreblanca va insistir que era una prioritat la millora de l’atenció primària als habitants del poble.

És agrair a la Conselleria de Sanitat que hagi assumit aquest compromís i atengui la necessitat d’ampliar el centre de salut en menys d’un mes. Era una necessitat urgent per al poble i estem contents que l’atenen, ja que serà una inversió important per millorar la qualitat de l’atenció sanitària”.

I és que la Conselleria de Sanitat reformarà i ampliarà el centre de salut de Torreblanca amb cinc consultes noves, que se sumen a les 11 consultes existents i suposaran una inversió de 500.000 euros.

Així mateix, com ha concretat la mateixa Conselleria de Sanitat, aquesta ampliació també permetrà disposar duna nova zona de preparació al part, així com emmagatzematge a la primera planta. A més, s’instal·larà un ascensor al pati interior per donar accés a l’ampliació i la zona ja construïda.

L’ampliació no afectarà els serveis que ja es presten

Actualment, el centre de salut compta amb 11 consultes de Medicina de Família i Infermeria i, davant l’increment de la població, cal crear nous espais assistencials per millorar l’atenció prestada als pacients i optimitzar recursos. L’ampliació del centre es realitzarà afegint una planta més sobre el volum la façana del qual recau al carrer Galícia, que albergarà les noves consultes. A més, a la planta baixa es reformaran les àrees de Pediatria i Maternal.

En realitzar l’ampliació a la primera planta es realitzaran les obres gairebé sense interferir a l’actual edifici. En aquest sentit, tal com ha informat la Conselleria, tota lactuació es planteja sense interrompre cap servei assistencial ni creant cap interferència amb el funcionament del centre.

Per part seva, les reformes a la planta baixa es realitzaran per albergar el gimnàs de l’àrea maternal, renovar la consulta de Pediatria, la sala d’espera i afegir una nova consulta d’Infermeria. Així, la superfície construïda del centre s’incrementarà en un total de 380 metres quadrats, 161 dels quals formen part de la reforma i 219 a l’obra nova

Informació i Foto: Ajuntament de Torreblanca

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d