El programa ‘Zoom’ d’À Punt analitza els perills i oportunitats de la intel·ligència artificial

Segons l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), d’ací a cinc anys s’exigiran coneixements en intel·ligència artificial (IA) en quasi tots els treballs. Un fet davant el qual sorgeix la gran pregunta: ens robarà aquesta aquesta disciplina tecnològica el nostre treball?

D’acord amb un informe de Goldman Sachs, el treball de 300 milions de persones en tot el món podria veure’s amenaçat per la implantació massiva de la intel·ligència artificial. El reportatge que l’equip de Zoom ha preparat per a aquest dilluns 13 de novembre a les 22:00 hores, mostrarà alguns dels robots creats per aquest mecanisme, com Ramonet, que cull taronges i caquis; Mesa i Dora, que són cambreres en un restaurant, o Eli, un carro de compra intel·ligent creat per una empresa valenciana.

El programa d’investigació d’À Punt estudiarà els motius pels quals la IA pot arribar a destruir llocs de treball, així com crear-ne altres de nous. Hem de veure-la com una oportunitat? Es tracta d’adaptar-se o morir?

Les virtuts de la intel·ligència artificial són innombrables, però hem d’estar alerta perquè els perills van de bracet. Alguns experts adverteixen que podria ser una amenaça existencial per a la humanitat i hauria de considerar-se com un risc social, al mateix nivell de les pandèmies i les guerres nuclears. Quins són els perills potencials als quals ens enfrontem?

Els delinqüents també utilitzen intel·ligència artificial. Clonar la veu i la imatge mai ha sigut tan fàcil. L’espai tractarà de descobrir com podem evitar caure en aquesta mena d’estafes.

________________________________________________________

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d