Tamarit: “Invertim 32,4 milions d’euros per a la construcció de centres educatius d’Almassora que donen faena a més de 800 persones en el sector de la construcció”

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat les obres de construcció de nova planta del CEIP Ambaixador Beltrán d’Almassora. L’alumnat d’aquest centre iniciarà el pròxim curs en una escola totalment nova gràcies a la inversió de 6,1 milions d’euros per part de la Conselleria. Tamarit ha estat acompanyada pel director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia, i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí.

Raquel Tamarit ha destacat que “és la meua primera visita a unes obres d’un centre educatiu de les comarques de Castelló des que soc consellera. És un plaer estar ací, a Almassora, i vore ‘in situ’ aquestes noves infraestructures que estem a punt de finalitzar i que estaran preparadíssimes perquè l’alumnat tinga les instal·lacions quan comence el pròxim curs el 12 de setembre”.

Les noves instal·lacions del CEIP Ambaixador Beltrán disposen de 468 places escolars, quasi un centenar més que les que hi havia en l’antic centre. El nou CEIP Ambaixador Beltrán té una unitat gratuïta d’Infantil de 2 anys, sis d’Infantil de 3-5 anys, 12 aules de Primària i un menjador amb capacitat per a 360 escolars repartits en dos torns.

El centre educatiu ocupa ara una superfície total de 5.700 m2 després de sumar l’espai resultant del derrocament dels antics habitatges dels mestres i s’ha transformat en un centre més sostenible gràcies al fet que el seu disseny prima la llum natural i la ventilació.

La consellera d’Educació també ha destacat durant la visita que “Almassora és un dels municipis on més estem invertint en la millora i construcció d’infraestructures escolars de tot el territori valencià. A més, juntament amb la capital de la Plana Alta, Almassora és el poble amb més inversió en infraestructures de la Conselleria a les comarques de Castelló. En aquest cas es tracta de 32,4 milions d’euros que estan servint per a millorar, ampliar i construir 6 escoles i instituts”.

“Tot això no és només perquè sí, té una raó de ser molt clara: quan es va conformar el Govern del Botànic fa 7 cursos teníem molt clar que la deixadesa dels governs anteriors per a garantir unes infraestructures escolars públiques dignes en aquesta població era total. Abans Almassora era un punt negre en aquest sentit. Gràcies a la tasca realitzada durant aquests anys per la Conselleria, hui Almassora és una població alineada en la xarxa de centres educatius públics amb instal·lacions d’excel·lència educativa, la qual cosa ajuda a desenvolupar molt millor els projectes educatius que realitzen cada curs en cada centre”, ha explicat Tamarit.

La consellera ha recordat que “en 2015 Almassora tenia dos centres íntegrament en barracons estructurals, que mancaven de projecte de construcció. Un era el CEIP Regina Violant, l’alumnat del qual ja gaudeix des de fa dos cursos de la seua escola de rajola i patis coeducatius, i l’altre, el CEIP Santa Quiteria, que està actualment en obres amb l’objectiu que entre en funcionament al llarg del pròxim curs”.

“Amb aquesta aposta clara per millorar els serveis i les infraestructures educatives públiques per part de la Conselleria, a més, estem donant faena a més de 800 persones en el sector de la construcció”, ha afegit Raquel Tamarit.

Millores i construccions de centres educatius a Almassora per part de la Conselleria

Els 32,4 milions d’euros d’inversió garantida per Educació a Almassora des de 2015 inclouen els 5,8 milions d’euros que el setembre de 2020 van permetre obrir la nova escola que va posar fi als barracons estructurals del CEIP Regina Violant. La resta de la inversió de la Conselleria s’ha canalitzat a través del pla Edificant.

De les obres d’Edificant, ja ha finalitzat la millora del CEIP Errando Vilar, amb una inversió de 51.000 euros, i estan a punt d’acabar les del nou CEIP Ambaixador Beltrán.

També estan avançant les obres de construcció del CEIP Santa Quiteria, amb l’objectiu que les noves instal·lacions entren en funcionament al llarg del pròxim curs, on Educació inverteix 4,1 milions d’euros.

També està tramitant-se la construcció de nou de l’IES Álvaro Falomir, amb una inversió de la Conselleria que finalment serà de 15,7 milions d’euros. En aquest cas, es derrocaran les instal·lacions actuals i es construirà de nou.

L’altra actuació és la reforma del CEIP Cardenal Cisneros, on la Conselleria inverteix més de mig milió d’euros per tal de millorar i modernitzar la cuina i instal·lar una caldera i un sistema de calefacció més eficient i que l’Ajuntament d’Almassora té en tramitació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: