Soler: “El treball conjunt de l’IVF i la SGR permetrà que tanqui l’any 2021 amb la xifra rècord d’operacions aprovades per prop de 250 milions”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha confirmat aquesta tarda que el treball conjunt de l’IVF i de la Societat de Garantia Recíproca (SGR) de la Comunitat Valenciana permetrà que l’entitat tanqui l’any 2021 amb la xifra rècord de més de 3.000 operacions aprovades per prop de 250 milions d’euros.

Tal com ha assegurat el responsable d’Hisenda, “la nova realitat de la nostra SGR es pot mesurar ja en milions d’euros de demanda d’avals financers, situant-se al capdavant de les entitats similars a la resta d’Espanya tot i que als darrers anys de l’anterior govern únicament era una entitat al servei d’uns quants”.

En concret, fins ara, s’han registrat més de 5.500 sol·licituds el 2021 per un valor de 506 milions d’euros, dels quals s’han aprovat fins al mes d’octubre 2.871 operacions per valor de 200,8 milions i la previsió és que aquesta xifra augmenti en espera de resoldre “les nombroses operacions que actualment tenim en estudi o pendents de signatura”.

Així, durant la intervenció, Vicent Soler ha reivindicat el paper de la Societat de Garantia i el treball conjunt que duu a terme amb l’Institut Valencià de Finances i ha incidit que “des de la Generalitat creiem en els avantatges d’aquest model de gestió perquè, gràcies a la unió d´esforços, moltes de les nostres empreses, pimes i persones autònomes tenen accés al crèdit que necessiten”, ha destacat.

El Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha realitzat aquestes declaracions durant la cloenda del seminari ‘Economia, Política i Finances al territori valencià: passat, present i futur’, organitzat per l’European Banking Law, la Jean Money Chair i l’Associació de Juristes Valencians i en què també ha participat l’exdirector general de Caixa Popular, Josep Maria Soriano Besó.

Soler ha reiterat en aquesta línia que “durant els pitjors mesos de la Covid-19, l’entitat va ser clau per facilitar l’accés al finançament” i, per això, s’ha mostrat convençut que “ara jugarà un rol destacat als reptes que planteja la recuperació econòmica en recolzar els nombrosos instruments financers que hem engegat des de la Generalitat i l’IVF”.

“Durant la pandèmia es va demostrar que la SGR és un model d’èxit, fruit de la cooperació de la Generalitat amb el sector privat, que ha permès donar suport al teixit productiu valencià”, ha expressat el titular d’Hisenda, que ha posat èmfasi en que els dos actius fonamentals d’aquest èxit han estat la col·laboració amb la banca comercial per millorar les condicions d’accés al finançament i l’aval per a l’accés a línies bonificades que l’Institut Valencià de Finances (IVF) posa al servei de les empreses “.

Per això, per al responsable d’Hisenda l’IVF és “un exemple de gestió independent, membre de l’European Public Bank que s’ha situat com una de les millors entitats espanyoles pel que fa a les pràctiques de gestió”. L’entitat valenciana té dos objectius principals: resoldre els errors del mercat allà on no arriba el finançament privat i ser contra cíclics i possibilitar que el crèdit flueixi en una crisi.

“Seguirem apostant per un govern corporatiu de l’IVF independent i amb una missió subordinada a una bona anàlisi de riscos”, ha indicat Soler, per afegir que “no assumir riscos innecessaris com duia a terme l’anterior govern, recolzant operacions clarament fallides és la millor garantia per a la supervivència de l’entitat”.

En aquest sentit, Vicent Soler ha insistit que “el paper de la Generalitat és estar al costat de les nostres empreses, allà on no arribi la iniciativa privada”. “Donar liquiditat, facilitar el crèdit i, en definitiva, promoure i impulsar una recuperació capaç de garantir un creixement econòmic, social i sostenible per a la Comunitat”, ha afegit.

El titular d´Hisenda també ha reivindicat l´aportació cooperativa de crèdit al´economia valenciana. “L’economia pública i social que es troben als fonaments del model cooperatiu han aportat a l’economia en general i al crèdit valencià en particular, desenvolupar projectes genuïnament valencians que haguessin tingut dificultats per fer-se realitat”, ha subratllat Soler. Així, ha posat èmfasi que ha demostrat ser un “agent transformador per a la modernització, el compromís social i l’equilibri territorial”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: