Hisenda llança la tercera convocatòria del Pla Resistir Plus i inclou que empreses amb pèrdues el 2019 per motius sobrevinguts accedeixin als ajuts

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic llançarà des de dissabte que ve la tercera convocatòria dels ajuts directes del Pla Resistir Plus per a empreses i persones autònomes afectades per la pandèmia.

Entre les novetats d’aquesta tercera convocatòria hi ha l’ampliació del període de cobertura del deute i dels costos fixos incorreguts quatre mesos fins al 30 de setembre del 2021, sempre que correspongui a contractes previs al 13 de març del 2021. A més, s’acceptaran com a subvencionables tots els costos fixos incorreguts, fins i tot quan no hagin estat determinants de pèrdues comptables.

A més, tal com ha anunciat el titular d’Hisenda, Vicent Soler, en aquesta convocatòria podran presentar-se també tots aquells empresaris, empresàries i professionals autònoms, inclosos els negocis de nova creació el 2019 que, “havent declarat el 2019 un resultat net negatiu, puguin justificar el caràcter excepcional o sobrevingut de la seva situació de pèrdua”, sempre que compleixin amb la resta de requisits.

D’aquesta manera, Soler ha explicat que “seran subvencionables les quantitats que es destinin a satisfer el deute amb els proveïdors, creditors financers i no financers, així com compensar els costos fixos que s’hagin meritat entre l’1 de març del 2020 i el 30 de setembre del 2021”.

El responsable d’Hisenda ha fet una crida a totes les empreses i les persones autònomes perquè puguin accedir a les ajudes de fins a 200.000 euros del pla Resistir Plus “perquè pugui arribar al teixit productiu valencià la totalitat dels 647 milions d’euros que li han fet correspost a la Generalitat Valenciana”.

“El nostre teixit productiu necessita més que mai el suport financer de les administracions per fer front a la recuperació, solucionar els seus problemes de solvència i garantir-ne la liquiditat i per això havíem sol·licitat al Govern tant la flexibilització dels criteris com l’ampliació del termini de concessió “, ha assegurat el responsable d´Hisenda.

De fet, Soler ha incidit que és fonamental que “totes les federacions empresarials, gestors administratius i assessors fiscals, ia tot aquell que tingui contacte amb una empresa amb problemes a causa de la COVID-19, que traslladi l´existència d´aquestes ajudes” . “Volem que acudeixin a aquesta tercera convocatòria, que segurament serà l’última, i ens permetrà jugar a fons- a empreses i Administració- a favor de la solvència de totes elles”, ha afegit.

En concret, el termini per a totes les empreses que vulguin presentar la seva sol·licitud, començarà el dissabte 4 de desembre a les 09.00 i finalitzarà el dilluns 13 de desembre a les 23.59h. En aquesta ocasió no hi haurà procés de cita prèvia i els interessats i interessades ja siguin empreses que tributen per estimació directa com per estimació objectiva, hauran d’emplenar la sol·licitud en un únic tràmit. Per això es requerirà certificat electrònic.

Pla Resistir Plus

Prop d’11.000 empreses ja s’han beneficiat dels ajuts d’aquest Pla directes de fins a 200.000 euros l’objectiu dels quals és protegir el teixit productiu valencià i garantir-ne la solvència i liquiditat fins que es recuperi l’activitat econòmica en els sectors més afectats per la COVID. La Generalitat va ampliar el mes de juliol passat aquests ajuts a tots els sectors econòmics, amb independència de la seva activitat.

Informació i Foto: Generaltiat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: