SGISE i AVI llancen una compra pública per optimitzar la gestió del personal d’emergències, els vehicles i el sistema d’informació cartogràfica

La Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE), amb l’assessorament tècnic de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), ha obert un procediment de Compra Pública d’Innovació (CPI) per millorar-ne la gestió, la cura i la formació del seu personal, així com per ampliar el suport a l’extinció d’incendis forestals a través del desenvolupament de solucions no presents al mercat que optimitzin tant els actuals processos d’informació cartogràfica com els vehicles disponibles.

El secretari autonòmic d’Emergències, José María Ángel, i el vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, han fet conèixer els detalls d’aquesta convocatòria oberta en una jornada tècnica. La sessió, que s’ha celebrat al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), ha comptat amb la participació de més de 80 especialistes de la comunitat científica, els instituts tecnològics i les empreses potencialment interessades en aquesta iniciativa.

“La CPI ens permetrà desenvolupar i incorporar innovacions a mida de les necessitats dels nostres serveis d´emergències, un factor clau per optimitzar la gestió dels recursos humans i materials amb tecnologies que avui ni tan sols existeixen”, ha subratllat José María Ángel en l´obertura d’aquesta sessió de presentació del programa T-eCuidamos.

En aquest sentit, Ángel ha recordat que la posada en marxa del procediment és possible gràcies al conveni de col·laboració que recentment han subscrit SGISE i l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), en virtut del qual l’AVI proporciona assessorament tècnic per impulsar iniciatives de Compra Pública Innovadora a l’àmbit de la lluita contra els incendis forestals.

Per part seva, el vicepresident executiu de l’Agència, Andrés García Reche, ha destacat el potencial que ofereix la CPI tant a les administracions públiques, com a via per millorar els serveis que s’ofereixen a la ciutadania, com per expandir el teixit empresarial cap a activitats d’avantguarda. “Amb la Compra Pública d´Innovació es redueix el risc a innovar, per exemple, en nous vehicles d´emergències més versàtils, cosa que per a les empreses proveïdores d´aquests desenvolupaments representa una oportunitat d´incrementar el seu valor afegit”, ha precisat.

Tres consultes preliminars simultànies

En aquesta primera experiència al camp de la CPI, “la SGISE demanda al sector privat solucions a tres reptes prèviament identificats, que busquen optimitzar la gestió situant la plantilla al centre per millorar les seves condicions i la seva protecció”, segons ha exposat la gerent de la societat mercantil que gestiona els bombers i bomberes forestals de la Comunitat Valenciana, María Duart.

Amb aquest objectiu, s’han llançat de forma simultània sengles consultes preliminars al mercat per sondejar la disponibilitat del teixit productiu per desenvolupar solucions innovadores en l’àmbit de la gestió, cura i formació del seu personal, així com en els processos i l’equipament per a l’extinció incendis forestals. Aquesta primera fase permetrà analitzar, a més, la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes tècniques esmentades, que les organitzacions interessades a participar podran remetre fins al proper 23 de setembre a través de la pàgina web de l’AVI.

Sota la denominació “T-eCuidamos Personas”, SGISE demana el disseny d’un sistema innovador que permeti digitalitzar la informació i els processos referits a la formació, la formació física, la salut i el benestar del personal, a fi de proporcionar programes de gestió interna més eficaços, interconnectats i predictius.

De la mateixa manera, ia fi d’optimitzar les actuacions d’emergència en funció de la seva naturalesa, es proposa el repte T-eCuidamos Procesos, amb el qual es pretén adequar els Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) i l’entrada d’informació cartogràfica per disposar en temps real i en una mateixa interfície del posicionament dels equips sobre el terreny, l’avituallament, l’anàlisi dels incendis o les variables meteorològiques que influeixen en la seva evolució.

Finalment, el disseny d’una nova generació de vehicles més adequats per a la gestió dels diferents tipus d’emergència constitueix el repte T-eCuidamos Vehiculos, on la SGISE proposa el desenvolupament de noves unitats de coordinació i carrossats específics d’ús mixt intermedi per a incendis, inundacions i actuacions generals.

Finalitzat el termini de presentació de propostes tècniques, es revisaran i valoraran les solucions plantejades per tal d’aprofitar la informació recollida per dissenyar les licitacions en el marc d’aquest procediment de compra pública d’innovació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: