Set editorials valencianes conclouen amb èxit la seua participació en el Saló Internacional del Llibre de Torí
Els dies 18 i 19 de maig, LIT-UP, el projecte encapçalat per l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) que persegueix la capacitació d’editorials i autores que treballen en llengües minoritàries en l’àmbit europeu, va dur a terme la primera de les mobilitats incloses com a activitats de projecte, aquesta vegada, dins del marc del Saló Internacional de Llibre de Torí (Itàlia).
Aquest primer workshop, que va comptar amb la participació d’una vintena d’editorials de tota Europa, va tindre per objectiu ajudar a les autores, autors i editorials a enfortir les seues habilitats per a participar en fires internacionals i maximitzar els beneficis obtinguts d’aquestes. Algar Editorial, Balandra Edicions, Edicions Bromera, Andana Editorial Publicacions de la Universitat València (PUV), Grupo Editorial Sargantana i Olé Libros-Iglú Editorial, van ser els segells valencians que van formar part d’aquest intercanvi d’experiències entre entitats del consorci, així com sumar-se a la resta d’activitats professionals programades al centre d’exposicions Lingotto Fiere.
El Saló Internacional del Llibre de Torí, que enguany ha celebrat la seua 35a edició, és en l’actualitat la fira editorial amb més tradició d’Itàlia, un esdeveniment que representa una potent oportunitat per a la venda i presentació de noves publicacions. Enguany, la capital de Piamonte ha reunit a 2.000 convidats de tot el món al voltant d’una programació integrada per un total de 1.200 esdeveniments.
El següent workshop presencial de LIT-UP està previst per al mes de novembre de 2023 i tindrà lloc a Schiermonnikoog, illa pertanyent als Països Baixos. Aquesta trobada es realitzarà durant la celebració del ‘Meet Me At The Lighthouse’, festival literari que reuneix a poetes, escriptores, pensadors i públic amb recitals, tertúlies, passejades nocturnes i clubs de lectura com a teló de fons.
El projecte LIT-UP
LIT-UP és un projecte de tres anys finançat pel programa de la Unió Europea ‘Europa Creativa’ i liderat per la Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV). El seu objectiu és capacitar a les editorials i autores que treballen amb llengües menys utilitzades i establir estratègies per a competir internacionalment. El projecte ho aconseguirà mitjançant el desenvolupament de les competències necessàries, l’establiment d’una xarxa d’autores i professionals de l’edició i la creació d’una xarxa d’agents intermediaris de suport a editorials i autores.
Informació i Foto: Associació d’Editorials del País Valencià