Sanitat vacunarà des de demà dijous 13 de gener nens i nenes de 5 a 8 anys als col·legis de la Comunitat Valenciana

La segona fase de la campanya de vacunació pediàtrica contra el coronavirus que comença aquesta setmana a la Comunitat Valenciana se centra en els 186.088 nens i nenes d’edats compreses entre 5 i 8 anys que estudien a centres escolars de la Comunitat Valenciana, amb independència de la seua titularitat.

L’operatiu, coordinat per les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i Educació, Cultura i Esport, va arrencar dilluns passat amb la sol·licitud de les autoritzacions per vacunar i prossegueix aquest dijous amb la inoculació de les primeres dosis. Està previst que aquesta segona fase de la campanya segueixi activa fins, almenys, la setmana que ve.

Per nivells educatius, aquesta etapa cobreix l’alumnat d’infantil que hagi complert 5 anys i el de 1r, 2n i 3r de Primària. En total es preveu vacunar 22.085 alumnes a la província de Castelló, 68.332 a la d’Alacant i 95.671 a la de València. D’aquest total es vacunarà a menors les famílies dels quals lliurin al centre educatiu l’autorització de vacunació i que el dia que rebin la vacuna no estiguin confinats, malalts o malaltes o absents per qualsevol altre motiu.

En aquest sentit, durant aquesta segona etapa de la campanya de vacunació pediàtrica també s’oferirà una nova oportunitat als que no es van poder vacunar a la fase anterior.

Per cobrir aquesta fase de la campanya de vacunació pediàtrica, la Comunitat Valenciana ja compta amb 192.640 dosis i rebrà 138.000 més en els propers dies. En total, 330.640 dosis.

Recollida d’autoritzacions

El primer per poder rebre la vacuna és que la família empleni, signi i lliuri a l’escola l’autorització i el qüestionari sobre la salut de cada menor que el centre li haurà fet arribar. Les famílies tenen de termini per completar aquest tràmit fins demà dimecres, 12 de gener.

Un cop finalitzada la recollida dautoritzacions la direcció del centre educatiu es coordina amb lequip mèdic que es desplaçarà fins al col·legi per inocular les vacunes a fi de conèixer amb precisió el nombre de dosis necessàries, així com per organitzar amb antelació loperatiu.

La unitat que acudeix al centre escolar està integrada per personal facultatiu, infermeria i suport logístic, i compta amb els mitjans adequats per atendre possibles eventualitats.

El procés es desenvolupa als mateixos centres escolars, en horari lectiu i per nivell educatiu per preservar els grups habituals de convivència. Això vol dir que si algun nen o nena ha complert els 7 anys però per qualsevol circumstància segueix a primer de Primària es vacuna amb els seus companys i companyes d’aula.

Com a la primera fase de la campanya, amb els més petits també es permet que en el moment de la vacunació un familiar accedeixi al centre per acompanyar-lo emocionalment. És molt important que en tot moment s’evitin les aglomeracions i, per aquest motiu, la persona ha de romandre al recinte escolar el menor temps possible. De fet, a molts centres educatius les persones acompanyants esperen fora del recinte els 15 i 30 minuts posteriors a la injecció, temps en què els i les menors romanen en observació.

Amb aquesta segona etapa de la campanya de vacunació pediàtrica quedaran coberts tots els nens i nenes de 11 a 5 anys que resideixen a la Comunitat Valenciana, uns 330.000.

A la primera fase, que es va desenvolupar amb normalitat abans de les vacances nadalenques, es va immunitzar tots els nens i nenes dels centres d’educació especial, de centres rurals i de 4t, 5è i 6è de Primària els progenitors o tutors dels quals van autoritzar la vacuna i que estaven en disposició de rebre-la (no es trobaven confinats ni tenien contraindicat el sèrum per motius mèdics).

En concret, van ser 107.360 alumnes els que van rebre la primera dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer, és a dir, set de cada deu escolars d’aquests nivells.

Segona dosi a partir de febrer

La segona dosi de la vacuna s’administrarà vuit setmanes després de la primera per incrementar la resposta immune, tal com marca l’Estratègia Nacional de Vacunació.

Per això, si algun nen o nena malalta, està en aïllament el dia de la vacunació o no pot acudir a la cita per qualsevol altra causa, està previst oferir noves oportunitats, tal com s’ha fet amb les persones adultes.

D’altra banda, els que compleixin els 12 anys entre la primera i la segona dosi rebran la primera dosi de la vacuna pediàtrica i la segona dosi d’adult (la recomanada a partir dels 12 anys) amb el període establert de vuit setmanes per a la segona dosi.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: