Sanitat renova la sala de radiologia digital del centre de salut de l’Alcora

El centre de salut de l’Alcora estrena nova sala de radilogia digital després d’una inversió superior als 100.000 euros per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquest equipament respon al pla de modernització i actualització que està duent a terme el servei de Radiologia del departament de salut de Castelló amb l’objectiu de dotar els centres d’Atenció Primària de tecnologia a RX amb més precisió i una millor qualitat diagnòstica de la imatge .

Última versió tecnològica i eficiència energètica

“Es tracta d’un equipament que compta amb la darrera versió tecnològica disponible per a les seves característiques i que dotarà la sala de noves funcionalitats, facilitarà l’exploració radiològica de pacients d’edat avançada, en ser més ergonòmic, i obtindrà més precisió de les imatges ”, ha destacat Santiago Marco Doménech, cap del Servei de Radiodiagnòstic de l’hospital General Universitari de Castelló.

Així, segons el plec de prescripcions tècniques, s’ha dotat la unitat de Radiodiagnòstic del centre de salut de l’Alcora amb un generador d’alta freqüència i tub de RX amb ànode rotatori i pantalla tàctil d’alta freqüència, un col·limador integrat i una taula ergonòmica de tauler flotant amb recorreguts longitudinal, transversal i en altura per a un pes de pacient de fins a 320 kg.

També s’han instal·lat l’estatiu mural, els detectors i l’estació d’adquisició d’imatges amb dotació de programari de tractament d’imatges, protocols DICOM 3.0 i visualització a la consola a temps real.

L’adquisició de l’equipament també ha valorat l’ús d’energia verda en la fabricació dels seus components, l’eficiència energètica més gran i el respecte pel medi ambient.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: