Sanitat redueix en 8 dies la demora per a una intervenció quirúrgica a la Comunitat Valenciana durant l’últim mes

La llista d’espera per sotmetre a una operació quirúrgica continua disminuint a la Comunitat Valenciana. Al mes de juny, la demora es situa en 98 dies, el que significa una reducció de 8 dies pel que fa a el mes de maig i de 52 dies en relació a el mes de febrer. Pel que fa a el nombre de pacients, la xifra també baixa en aquest mateix període, de febrer a juny, i es redueix en 12.139 pacients.

La tendència a la baixa continua mes a mes, tal com ja s’ha vingut advertint des que es pogués reprendre l’activitat quirúrgica després dels pitjors mesos que ha deixat la COVID-19.

Al mes de febrer de 2020, la demora es situava en 80 dies i al març, a 97. En aquests mesos d’inici de la pandèmia, el nombre de pacients en espera eren 61.793 al mes de febrer de l’any passat i de 66.349 el mes de març. El nombre de pacients en llista d’espera en el tall del mes de juny és concretament de 58.230.

També, si es compara amb les dades de llista d’espera just d’un any abans, la demora al juny de 2020 era de 154 dies, és a dir, actualment són 56 dies menys.

Aquesta disminució, de juny respecte a maig, s’adverteix en totes les especialitats i en pràcticament tots els departaments de salut, especialment significatiu és el descens que es produeix als hospitals de Castelló.

Per especialitats, Traumatologia, Oftalmologia i Cirurgia General representen el 52% de totes les sol·licituds actives.

De fet, una de les patologies més importants en la llista d’espera quirúrgica són les cataractes i la demora s’ha reduït en 63 dies, mentre que les intervencions per artroscòpia han experimentat un descens de 134 dies. Per la seva banda, les intervencions d’hipertròfia benigna de pròstata, pròtesis de genoll i de maluc van reduir la demora en 53, 49 i 42 dies respectivament.

A més, al juny torna a ser significativa la reducció de el nombre de persones que estaven en el tram de més espera, més de 180 dies. En l’últim mes l’evolució a la baixa de les sol·licituds actives en aquesta franja ha estat de 3.250 pacients.

La secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, considera que “la tendència a anar reduint la demora, de manera paral·lela a la gestió de la pandèmia, demostra la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari, sustentat en l’enorme implicació i professionalitat amb el personal sanitari “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: