Metrovalencia facilita l’accés a l’Exposició del Ninot 2021 instal·lada per primera vegada a La Marina de València

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) facilita des de les parades de l’tramvia Grau-Canyamelar i Marina Reial de Metrovalencia l’accés a l’Exposició de l’Ninot 2021, instal·lada per primera vegada a l’espai cultural La Base de la Marina de València.

La mostra s’inaugura oficialment el divendres 16 de juliol, a les 19 hores, i està previst que es tanqui a el públic els dies 31 d’agost, en l’apartat infantil, i l’1 de setembre per a la resta de figures.

Les parades de Grau-Canyamelar i Marina Reial pertanyen a la Línia 6 (Tossal de l’Rei / Maritím-Serrería) i 8 (Marítim-Serradora / Marina Reial) respectivament. Per enllaçar amb aquestes parades des de les Línies 5 (Aeroport / Marítim-Serradora) i 7 (Torrent Avinguda / Marítim-Serradora) de la xarxa de metro a necessari realitzar transbordament des de la pròpia estació d’intercanvi de Marítim-Serradora.

Les tres línies de tramvia en servei de Metrovalencia (4, 6 i 8) compten amb parades properes a la façana marítima de la ciutat que permeten que prop de 200 serveis diaris facilitin l’accés a aquesta zona des de primera hora del dia fins al vespre.

El servei que ofereix Metrovalencia amb direcció a les platges compta amb freqüències de pas que oscil·len entre 5 i 10 minuts, en els principals trams de la xarxa tramviària i hores de major afluència.

A la platja, amb metro i tramvia

L’empresa pública de la Generalitat ha llançat una campanya per promocionar l’ús d’aquests serveis de Metrovalencia en trens, estacions, web i xarxes socials. ‘A la platja, amb metro i tramvia’ té com a objectiu incentivar sobre les possibilitats que ofereix FGV per accedir de manera còmoda a la platja.

La xarxa de Metrovalencia connecta la ciutat de València amb 36 municipis de l’àrea metropolitana i de la resta de la província que tenen un mitjà de transport que diàriament facilita la mobilitat fins a la platja sense necessitat d’utilitzar el cotxe.

Les persones que desitgin ampliar la informació d’aquests o altres serveis poden trucar a el telèfon 900 46 10 46 d’Atenció a l’Client de Metrovalencia. Aquesta informació també està disponible a la pàgina web (consultar aquí) i en xarxes socials @metrovalencia i al facebook / metrovalencia.fgv.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: