Sanitat redueix en 15 dies la demora per a una intervenció quirúrgica

La llista d’espera quirúrgica per a ser intervingut en els hospitals de la Comunitat Valenciana se situa en 127 dies de demora estructural en el mes d’abril.

La disminució de la càrrega assistencial provocada pels efectes de la COVID-19, ha permès l’increment de l’activitat quirúrgica. Cal recordar que el 8 de gener passat va cessar l’activitat quirúrgica per a pacients en llista d’espera. En aquest moment, eren 65.400 els pacients pendents de ser intervinguts i 142 els dies de demora.

El 17 de març va començar a recuperar-se l’activitat als quiròfans, més enllà de les intervencions urgents i que no poden ser ajornades, fins a arribar a final d’abril amb 127 dies de demora i un total de 61.387 pacients en llista d’espera.

Així, a hores d’ara la demora estructural s’ha reduït en 15 dies respecte a el mes març, quedant en 127 dies, i s’ha reduït el nombre de sol·licituds actives en 1.260 pacients, tot i que entre març i abril s’han incorporat uns 30.000 pacients nous.

Segons ha indicat la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, “una vegada hem pogut recuperar progressivament l’activitat quirúrgica, hem estat capaços d’atendre no només el que és urgent i no demorable, sinó anar incrementant a bon ritme les operacions a pacients en llista d’espera “. Andrés ha ressenyat que al mes d’abril “s’han realitzat 11.642 intervencions només de llista d’espera, fet que suposa un increment de el 9% amb relació a el mes anterior”.

Cal destacar que la demora ha disminuït en totes les especialitats, més encara en Dermatologia on s’ha vist reduïda l’espera en 41 dies, 34 en Cirurgia Pediàtrica, 22 en Urologia i 21 dies en otorinolaringologia.

“Una vegada més hem de sentir agraïment a l’esforç que realitza el personal sanitari”, ha assenyalat Concha Andrés, i ha volgut destacar “que la recuperació de l’activitat quirúrgica ha permès en poques setmanes la reducció de la demora en tots els hospitals de el sistema públic “. “Per posar algun exemple, aquí hi ha la reducció de 61 dies a l’Hospital General de Castelló, o els 46 dies menys de demora en el de Vinaròs”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: