Sanitat preveu recuperar al maig el 80% de l’atenció presencial en els centres de salut

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha resolt recuperar de mica en mica l’atenció presencial en els centres de salut de la Comunitat Valenciana. L’objectiu, consensuat entre la Direcció General d’Assistència Sanitària i les direccions d’Atenció Primària dels diferents departaments sanitaris, és que s’hagi reprès fins al 80% de l’activitat presencial durant el mes de maig en funció de la necessitat d’atenció.

La millora de la situació epidemiològica permet a hores d’ara, tal com va avançar la setmana passada la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, anar obrint progressivament les agendes presencials per a personal facultatiu, d’Infermeria i Pediatria dels centres de salut.

D’aquesta manera, la ciutadania podrà optar entre atenció telefònica o presencial quan necessiti acudir a el primer nivell assistencial, l’Atenció Primària, i sol·liciti cita a través de l’APP GVA + Salut, del web de Sanitat, per telèfon al seu centre de salut o en la línia 961.839.000.

La reactivació de l’atenció presencial arriba acompanyada d’altres dues mesures orientades a optimitzar l’assistència, evitar a la ciutadania desplaçaments innecessaris i prevenir massificacions en els centres de salut que comprometin la seguretat de professionals i pacients.

Es manté el triatge per a pacients que sol·licitin assistència sense cita prèvia per oferir a cada pacient el servei que requereix el més aviat possible i amb els recursos més adequats a la seva necessitat. L’atenció telefònica es farà servir preferentment, per a seguiments o segones visites que no tinguin gravetat.

D’altra banda, s’activen les agendes de taulell per solucionar tasques administratives, sol·licitud d’informes i altres documents, sense necessitat d’arribar a la consulta d’el metge o de la metgessa de família.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: