La historiadora de l’Art Pilar Tébar Martínez, nova directora cultural de l’Institut Alacantí Juan Gil-Albert

La vicepresidenta de la Diputació d’Alacant i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anunciat la designació de Pilar Tébar Martínez com a directora cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan-Gil-Albert. La proposta ha estat elevada pel comitè de valoració de candidatures constituït per a l’avaluació de les candidatures presentades. Serà l’onzena persona que regenta aquesta responsabilitat des que es va constituir la institució en 1953 i la novena des que porta el nom de Juan Gil-Albert.

El procés de selecció es va iniciar el 12 de febrer de l’enguany amb la publicació de la convocatòria per a cobrir el càrrec honorífic de director cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Després d’un període de deu dies hàbils, es van presentar 13 aspirants. El comitè va realitzar una primera selecció de cinc candidats a finals de març entre els quals es trobava Pilar Tébar. En la presa de decisió s’ha tingut en compte el perfil professional i experiència en l’àmbit de la cultura i la proposta presentada de manera individualitzada sobre coordinació de la programació cultural.

Julia Parra ha manifestat la seva satisfacció per la decisió presa, que compta amb el suport de el president de la Diputació, Carlos Mazón. “Culminem així el procediment obert i dono les gràcies a el comitè avaluador pel gran treball realitzat”, ha manifestat.

Julia Parra ha confirmat que en els pròxims dies se celebrarà la primera trobada amb la directora cultural “per començar a treballar en la nova etapa que s’inicia amb Pilar Tébar, una persona que coneix bé la institució i que, per la seva preparació i experiència, estic segura que va a fer un paper excel·lent a el front de l’IAC. Li dono l’enhorabona i agraeixo per endavant el seu interès i la il·lusió amb la qual va a treballar per la cultura alacantina “. La vicepresidenta ha agraït també la participació de tots els aspirants que han presentat les seves propostes.

Pilar Tébar ha estat sotsdirectora de el departament d’Art i Comunicació Visual i sotsdirectora i directora de l’departament de Revistes de l’IAC entre els anys 2007 a 2015 i el 1989 va rebre un ajut de recerca d’aquesta institució per desenvolupar un treball sobre el pintor José Aparicio. A més, a partir de demà, es podrà veure al Gil-Albert l’exposició comissariada per Tébar amb l’artista Luisa Pastor.

Exerceix com a professora tutora de UNED al grau d’Història de l’Art. És llicenciada en Història de l’Art amb 30 anys d’experiència professional en gestió cultural a el front, entre altres, de la Fundació Eduardo Capa d’Alacant. És a més presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art. Destaca la seva participació com a comissària a més de seixanta exposicions culturals i la seva tasca d’investigadora especialitzada en temes alacantins de segle XIX.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: