Sanitat licita tres equips de cirurgia robòtica per més de 9 milions d’euros per als hospitals General de Castelló, General d’Alacant i la Fe de València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha licitat el subministrament i el servei de tres equips de cirurgia robòtica per a la realització de cirurgies mínimament invasives per als hospitals General de Castelló, General d’Alacant i La Fe de València per un import de 9.045.000 euros .

Tal com va avançar el titular de Sanitat, Miguel Mínguez, en exposar les línies d’actuació principals de la seva gestió, a més de renovar i ampliar els equips tecnològics dels hospitals amb l’adquisició de 79 equips i una inversió de més de 81 milions d’euros a través dels fons del Pla INVEAT del Ministeri de Sanitat, es dotarà el sistema valencià de salut de tecnologia disruptiva, com els equips de cirurgia robòtica i els de radioteràpia intraoperatòria.

Així mateix, Mínguez va anunciar la publicació de l’anunci de la licitació del subministrament i manteniment d’aquests tres equips als hospitals esmentats.

La cirurgia robòtica permet una major precisió en els moviments i atorga més llibertat de moviment al cirurgià que en una cirurgia laparoscòpica tradicional, cosa que permet que sigui més fàcil realitzar les sutures i nuar-les. Això redunda en una menor taxa de conversió a cirurgia oberta amb la tècnica robòtica en comparació de la laparoscòpia convencional.

Redueix el temps de convalescència, proporciona millors resultats funcionals i menor pèrdua sanguínia. Això influeix en una menor estada hospitalària dels pacients, que es poden reincorporar a les seves activitats normals en un lapse molt menor de temps.

Amb la implantació s’aconsegueix un doble objectiu, una eficiència més gran en l’ús dels recursos ja que la intervenció i la convalescència és més curta i permet incrementar el nombre d’operacions, reduint així les llistes d’espera; i per altra banda es millora la qualitat assistencial per al pacient, en ser una cirurgia menys invasiva i haver d’estar menys temps hospitalitzat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: