Sanitat licita les obres per a l’execució de el nou centre de salut Tres Forques a València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat a la plataforma de contractació la licitació de les obres per a l’execució de el nou centre de salut de Tres Forques a València, corresponent a l’departament de salut València-Hospital General.

Les obres s’executaran en una edificació existent propietat de la Generalitat Valenciana que venia sent utilitzada per dependències d’una part de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i consistirà en la reforma completa de l’edifici d’una superfície de 2.958 metres quadrats.

L’import de licitació supera els 3,5 milions d’euros. Després del procés de licitació i adjudicació, les obres podran començar al gener de 2021 i s’espera que estiguin concloses a mitjans de 2022, amb una durada prevista de 16 mesos.

L’actuació respon a les noves necessitats de demanda de serveis sanitaris a cobrir a la zona, transformant l’actual edifici administratiu en centre de salut, alhora que es realitza una modificació interna total de l’edifici per adaptar-lo a al nou ús, i es milloren les envoltants per a la seva optimització energètica.

Inclourà una base SAMU

A la planta baixa de el nou centre de salut se situarà una zona d’extraccions, la zona de pediatria i la zona de maternal. A més, a la planta baixa el centre inclourà una base SAMU amb accés directe des de l’avinguda.

A la planta primera se situarà l’àrea de medicina familiar amb 14 consultes, amb una àmplia zona central que es destinarà a esperes. A la planta segona s’ubicaran més consultes de medicina familiar, en total 8 unitats més, i una part reservada per a zona d’administració, que quedarà diferenciada i independent de la resta de l’edifici.

En aquestes dues plantes, les consultes s’orienten a el Nord i les zones d’espera a Sud, per la qual cosa disposaran d’il·luminació natural però quedaran protegides de el sol excessiu mitjançant terrasses a la façana, per millorar l’eficiència energètica de l’edifici existent. La planta soterrani es reserva per a instal·lacions, magatzems i vestuaris de personal.

Les obres milloraran substancialment l’eficiència energètica de l’edifici i estan d’acord amb el pla d’estalvi i eficiència energètica, foment de les energies renovables i l’autoconsum en els edificis, infraestructures i equipaments de el sector públic de la Generalitat i seran cofinançades fins a un 50 % per la Unió Europea a través dels fons Feder de desenvolupament regional i s’emmarquen dins de l’objectiu específic OE 4.3.1: Millorar l’eficiència energètica i reducció d’emissions de CO2 en l’edificació i en les infraestructures i serveis públics de el programa operatiu 2014 -2020.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: