Sanitat licita les obres d’ampliació i reforma de les Urgències de l’Hospital General de Castelló

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat la licitació de les obres d’ampliació i reforma de el Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de Castelló per import de 4.217.063,17 euros. El termini d’execució és de 28 mesos.

El projecte d’ampliació i reforma de el Servei d’Urgències de l’Hospital General de Castelló inclou en el seu àmbit d’actuació, tant la reforma integral de l’actual servei d’urgències a l’complet, així com la remodelació puntual de part de el servei de farmàcia, a les zones de dispensació de medicaments, i recepció de comandes, una actuació necessària per emprendre l’ampliació d’urgències.

Actualment el servei d’urgències de l’hospital de Castelló disposa d’una superfície total de 1.700 metres quadrats. Després de les obres de reforma i ampliació, la superfície de les noves urgències es veurà àmpliament incrementada, de manera que comptarà amb una superfície total de prop de 3.000 metres quadrats. La superfície d’actuació de les obres en el servei de farmàcia és d’uns 350 metres quadrats.

En aquest sentit, la superfície total afectada per les obres és de 3.350 metres quadrats, dels quals 969 metres quadrats són d’ampliació de nova planta i la resta corresponen a reforma d’espais existents.

L’àrea d’urgències es desenvoluparà a l’complet en planta baixa, diferenciant l’atenció d’urgències generals, pediàtriques i traumatològiques. Es crearà un nou accés principal i de recepció de pacients, de manera diferenciada, per a l’atenció de les urgències de vitals i de la resta de pacients. Així mateix, el conjunt de les zones d’observació a urgències, que es divideix en 3 sales (dues de persones adultes i una pediàtrica), permet una ocupació total per a l’atenció simultània de 59 persones.

L’ampliació a les plantes superiors es destinarà a les sales administratives de el servei de farmàcia i les sales d’estar per al personal de l’servei d’urgències.

La concepció de el projecte, a més de resoldre assistencialment les necessitats de creixement de el Servei d’Urgències, respon a criteris d’humanització dels espais per a pacients, així com a criteris d’impuls de mesures d’eficiència energètica en el seu envoltant i instal·lacions, tot això juntament amb l’ús de materials més sostenibles i ecològics.

D’altra banda, i des del punt de vista de la flexibilitat, el projecte contempla la versatilitat dels espais interiors d’atenció mèdica, així com la possibilitat de futures ampliacions previstes tècnicament en el projecte.

L’obra s’executarà per fases mantenint en tot moment l’activitat assistencial, intentat minimitzar el seu impacte en la prestació assistencial i alhora, i creixent progressivament en la posada en funcionament de noves zones.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: