Sanitat licita el segon angiògraf per a l’Hospital General de Castelló

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha licitat l’adquisició d’un angiògraf biplà per a l’Hospital General Universitari de Castelló que permetrà ampliar l’atenció que reben els pacients amb Ictus isquèmic i evitar desplaçaments a altres centres sanitaris de València.

Així s’ha publicat aquesta setmana a la Plataforma de contractació del sector públic, on es licita el subministrament, instal·lació i posada en funcionament d’un angiògraf biplà de radiologia neurovascular intervencionista dotat de generadors de raigs X d’alta freqüència, 100 kw de potència i amb equip d’ultrasò doppler a color d’alta gamma, entre d’altres característiques tècniques d’última tecnologia.

Actualment, l’Hospital General de Castelló compta amb un únic angiògraf, i per això la instal·lació d’aquest segon equip suposarà una millora assistencial per a la població de tota la província, ja que estarà operatiu per a l’atenció de pacients dels departaments de salut de Vinaròs , Castelló i la Plana.

L’equipament permetrà ampliar el diagnòstic i els tractaments instaurats al Pla d’Atenció a l’Ictus de la Comunitat Valenciana, ja que millorarà la precisió de l’angiografia i la disponibilitat horària, incrementant així l’accessibilitat a aquesta tècnica radiològica a la província de Castelló.

Renovació tecnològica

Amb aquesta licitació s’inicia ara la tramitació pertinent per instal·lar aquest equipament d’alta tecnologia que se sumarà al nou TAC de 160 talls, incorporat recentment al Servei de Radiologia de l’Hospital General. Es preveu que la seva posada en funcionament es faci al llarg del primer semestre del 2023 i comportarà l’adequació d’una nova sala.

L’equip licitat, inclòs al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, presenta una sèrie d’avenços tecnològics ja que es tracta d’un angiògraf biplà, mentre que l’actual és monoplà, per la qual cosa aconsegueix imatges en alta definició i permet la visibilització dels aneurismes en 3D.

Informació i Foto:Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: