Sanitat inverteix més de 550.000 euros en tres nous espais de l’hospital de Sagunt

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha invertit més de 550.000 euros en tres nous espais posats en marxa de Sagunt. Així ho ha destacat la titular d’aquest departament, Ana Barceló, en la seva visita a l’hospital d’aquest centre sanitari.

D’aquesta manera, la titular de Sanitat ha mostrat la seva satisfacció per les millores realitzades a l’hospital, des de “l’ampliació de les Urgències, que ha permès la incorporació de nous boxes i un espai més gran per als pacients amb diferents patologies pneumològiques, a el nou Hospital de Dia d’Oncologia per a tractaments, amb un major nombre de butaques i de llits en un ambient més íntim i amb més llum “, ha destacat.

Així mateix, Ana Barceló s’ha referit a la nova terrassa per a pacients de Psi-quiatría, “que s’ha adequat perquè aquests pacients puguin tenir també aquest espai de sortida a l’exterior, i ha expressat la seva gratitud als professionals” pel treball desenvolupat durant aquesta pandèmia “.

En concret, Ana Barceló, ha visitat al costat de l’alcalde de Sagunt, Darío Mo-ren, i el gerent de l’departament de salut, José Luis Chover, les noves Ur-cies de centre. Es tracta d’una actuació que ha comptat amb un pressupost de 314.720 euros.

Aquesta actuació ha permès adequar una superfície annexa de més de 200 metres quadrats al costat de l’accés de la sala d’espera de les Urgències Generals, i edificar una zona que enllaça amb la zona d’observació. Així, s’ha creat una sala d’espera separada per patologies respiratòries, una consulta de triatge, dos bo-x és, una zona d’observació per a quatre llits, i lavabos.

A més, s’ha habilitat l’aula de docència de la planta baixa per a l’atenció de pacients COVID que ja han recuperat la seva funció, de manera que aquesta nova actuació reforçarà les mesures ja adoptades.

La consellera també ha visitat el nou Hospital de Dia de Hemato-Oncologia, que acollirà un total de 9 llits i 12 butaques. Per a la seva creació s’ha habilitat un espai diàfan de la primera planta que s’utilitzava com a magatzem, en una superfície total construïda de 288 metres quadrats. Es tracta d’una actuació que ha suposat una inversió de 192.632 euros.

Aquesta actuació ha permès la segregació de l’Hospital de Dia de la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria (UCMA), Unitat que creix de 15 a 28 llits per a aquest tipus de cirurgia sense ingrés. Un espai que en els moments de més pressió en ocupació hospitalària per l’increment de pacients COVID ha estat utilitzat per ampliar la capacitat d’hospitalització.

Finalment, la consellera ha visitat la nova terrassa per a pacients de Psiquiatria, situada a la segona planta. Aquest nou espai a l’aire lliure de més 200 metres quadrats ha suposat l’habilitació i condicionament d’una terrassa d’esplai per a la sala d’hospitalització de Psiquiatria. D’aquesta manera, s’ha creat un espai de descans i gaudi a l’aire lliure que contribuirà a el benestar i a la millor estada dels pacients.

Es tracta d’una actuació que ha suposat una inversió de 50.000 euros entre l’obra, el mobiliari i jardineria. El projecte ha contemplat la creació de dues zones lúdiques amb l’existència d’horts urbans, i una altra central que es destinarà a zona de descans amb una taula de reunions i sofà sota dues pèrgoles. La terrassa disposa de paviment de fusta i una tanca perimetral amb un acabat frontal en vidre amb vistes a la mar.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: