La inversió estrangera productiva a la Comunitat Valenciana ascendeix a 324 milions d’euros el 2020

Els fluxos d’inversió productiva bruta rebuts per la Comunitat Valenciana en 2020 van ascendir a 324 milions d’euros, el que representa un descens de l’57,8% respecte a el mateix període del l’any anterior, segons dades fetes públiques per la Secretaria d’Estat de Comerç .

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que les dades d’inversió bruta a la Comunitat Valenciana han experimentat un descens durant 2020, en línia amb el que ha passat en el context global i europeu. A el mateix temps ha destacat “un increment de l’interès pel desenvolupament de noves iniciatives d’inversió en el nostre territori, ateses pel Valencian Investment Desk”.

Durant 2020 i malgrat la pandèmia, des del Valencian Investment Desk, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, s’han atès un total de 69 iniciatives d’inversió, la major xifra dels últims anys.

“A més, -ha indicat Parra- el 2021 s’estan reactivant projectes que el 2020 es van veure afectats per la irrupció de la pandèmia”.

Tot i que un terç de les empreses que planegen invertir a la Comunitat Valenciana, ho fan amb inversions inferiors als 5 milions d’euros, durant 2020 s’ha registrat un augment significatiu dels grans projectes amb inversions previstes superiors als 200 milions d’euros: ” 8 projectes el 2020, davant d’un únic projecte en 2019 “, ha explicat Parra.

Empreses de fins a 26 països han mostrat interès per invertir a la regió en 2020, fonamentalment procedents d’Europa (52%), Àsia (16%) i Amèrica del Nord (15%). Entre els països de procedència de les potencials inversions destaquen Alemanya (11) i Estats Units (8), seguits a distància per l’Índia, la Xina i els Països Baixos (3).

Pel que fa a la classificació sectorial, la quarta part dels projectes pertanyen a el sector TIC (consultoria, però també empreses enfocades a la introducció de tecnologia a la indústria), seguit per sector Agroalimentari (8), Automoció (5), Tèxtil sanitari i Serveis compartits (4 projectes cada un).

En l’actualitat, 11 empreses es troben en procés d’implantació a la Comunitat Valenciana (4 de el sector TIC, 3 de el sector Agroalimentari, i 1 empresa de Logística, sector Energètic, Envàs i embalatges i Turisme ecològic).

Dades inversió a la Comunitat

El context global en 2020 ha estat marcat per la pandèmia de l’coronavirus que, en l’àmbit de la inversió estrangera directa, ha generat forts retrocessos generalitzats en els fluxos inversors registrats en la major part de les economies.

Així, les estadístiques avançades per UNCTAD al gener de 2021 sobre els fluxos mundials d’IED en 2020 donaven compte de la davallada d’un 42%, fins als 859.000 milions de dòlars, que s’ampliava fins al 69% en el conjunt de països desenvolupats i a l’ el 71% a la UE-27.

La Comunitat Valenciana s’ha situat en 2020 en la cinquena posició pel que fa a la recepció de fluxos d’inversió entre les diferents comunitats autònomes.

El 2020, tres països van superar els 20 milions d’inversió: Bèlgica, gràcies a fortes inversions en Activitats annexes a l’transport marítim; França, gràcies a inversions en Comerç a l’engròs, Educació i Sector primari; i Japó, que continua la seva tendència inversora dels darrers anys a la CV (127 milions acumulats des 2017).

Són també destacables les inversions de Suïssa, Xina, Regne Unit, Itàlia o Malta, tots ells amb xifres superiors als 10 milions d’inversió en l’any.

El sector Serveis ha acaparat el 82% de la inversió el 2020, en un any en què la concentració ha estat elevada (els deu principals sectors han suposat un 87% de l’total invertit).

Destaquen especialment les inversions en Emmagatzematge i transport procedents de Bèlgica (43% de l’total), molt per davant de la resta de sectors. Segueixen Comerç major i intermedi, Fabricació de mobles, Serveis financers i Activitats de lloguer. En total, 8 sectors han superat els 10 milions d’inversió en 2020.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: