Sanitat inverteix 2 milions d’euros en la nova UCI de l’Hospital d’Elda i en la millora de serveis assistencials d’endoscòpies digestives i pneumologia

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat les obres de millora dutes a terme a l’Hospital d’Elda, que han suposat una reforma integral de l’UCI i una redistribució dels espais per albergar les unitats assistencials d’endoscòpies digestives i pneumologia intervencionista.

Per a això, la Conselleria de Sanitat ha realitzat una inversió de 2 milions d’euros, que permetran ampliar la capacitat assistencial de centre hospitalari i oferir una millor atenció sanitària als ciutadans de el Departament de Salut d’Elda.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat durant la seva visita “gràcies a aquestes obres, l’Hospital d’Elda va comptar amb una nova UCI més àmplia, ja que es van a ampliar el nombre de boxes. A més, es va a realitzar una millora substancial de l’equipament, el que permetrà oferir una millor atenció sanitària als pacients crítics “.

En aquest sentit, Barceló ha indicat que “es tracta d’una reforma molt important, ja que des de l’obertura d’aquest hospital en l’any 1983 no s’havia reformat. Per tant, aquesta obra era molt necessària”. Així mateix, ha afegit que “en pocs dies es procedirà a l’trasllat dels pacients que en aquests moments es troben en l’espai que ha estat adaptat com UCI”.

En concret, la nova UCI de l’Hospital d’Elda comptarà amb 12 boxes, enfront dels 9 que té actualment. Així mateix, 4 boxs comptaran amb presa per a hemodiàlisi.

D’altra banda, es va a dur a terme una redistribució de l’espai de l’antiga hemodiàlisi per albergar les unitats assistencials d’endoscòpies digestives i pneumologia intervencionista.

En aquest sentit, l’àrea de endoscòpies digestives compte després de les millores amb dues sales d’endoscòpies digestives àmplies i una sala d’endoscòpies terapèutiques digestives per a la col·locació de pròtesis, dilatació i realització d’altres tècniques.

Així mateix, l’àrea d’endoscòpies de pneumologia compta amb una sala d’endoscòpies per a la realització de broncoscòpies i una sala d’exploracions pleurals i ecografia toràcica.

Més de 20,3 milions en infraestructures sanitàries a Elda

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat té previst invertir més de 20,3 milions d’euros al Departament de Salut d’Elda per a la millora de les infraestructures sanitàries, que suposarà una millora considerable dels recursos assistencials. Aquesta inversió forma part d’el Pla d’Infraestructures 2021-2023 de la Conselleria de Sanitat que compta amb més de 600 milions d’euros.

Entre les actuacions de millora en el Departament de Salut d’Elda, s’està duent a terme la construcció de el nou consultori Verge del Cap. A més, està previst que aquest mateix mes surti a licitació l’obra de centre de salut Petrer II.

A més, altres projectes que hi ha previstos a l’Hospital d’Elda és la construcció d’un nou centre d’especialitats que suposarà una millora de les consultes externes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: