Marta Barrachina reclama a declarar zona catastròfica Benicàssim i invertir en litoral i barrancs per evitar futurs desastres

La presidenta de el Partit Popular a la província de Castelló, Marta Barrachina, s’ha traslladat avui a Benicàssim per conèixer, de la mà de l’alcaldessa Susana Marqués l’abast dels danys provocats per la tromba d’aigua registrada ahir. Acompanyades per la portaveu de l’PPCS, Salomé Pradas, i les regidores Elena Llobell i Vanesa Batalla, la presidenta de l’PPCS s’ha sumat a la primer edil i ha reclamat la declaració de zona catastròfica per a la localitat, a el temps que ha exigit reforçar els espigons i netejar els barrancs “per minimitzar i evitar en la mesura del possible que es repeteixin futurs desastres”. Han estat més de 200 litres per metre quadrat els que s’han acumulat a Benicàssim en les últimes 24 hores, produint danys materials en molts habitatges i estris de particulars, que aquesta figura podria ajudar a pal·liar.

Les platges d’Heliópolis, Voramar i la de Torrassa concentren el major registre de danys materials. “La temporada no ha acabat i Benicàssim és un emblema turístic de la nostra província. Cal posar-se a treballar per adequar les platges i garantir als banyistes les zones de bany platges que mereixen. I per això és urgent el Govern d’Espanya posi a disposició dels veïns i turistes de Benicàssim tots els mitjans humans i tècnics que siguin necessaris per restablir la normalitat a la costa al més aviat possible “.

En paral·lel, assenyala la líder provincial de l’PPCS, “cal actuar des del Govern d’Espanya per a protegir les debilitats que aquest temporal ha deixat a la llum, i que no són nous”. “És urgent reforçar els espigons d’unes platges que s’han quedat orfes de sorra perquè els dics no estaven prou reforçats. Ho venim reclamant des de fa mesos, i no només a Benicàssim, sinó en tots els municipis de la costa castellonenca, perquè el problema és comú i generalitzat, però el Govern socialista de Pedro Sánchez no posa a el litoral de Castelló en la seva agenda de treball, amb unes conscuencias que en situacions com la de Benicàssim han quedat més que de manifest “, ha afegit.

“És urgent una inversió directa, com venim reclamant des de fa anys, que protegeixi el nostre litoral. Perquè no és lògic que avui Benicàssim es faci de dia sense sorra a les seves platges quan la presència de les esculleres hauria d’haver evitat l’embat de l’onatge “, assenyala Marta Barrachina.

En paral·lel, “el Ministeri de Transició Ecològica ha de traçar un pla de neteja i adequació de barrancs. I ha de ser integral, durant tot el traçat de les lleres, perquè actuacions intermitents no solucionen el problema en els moments de tempestes i arrossegaments de material “. Tal com ha declarat la presidenta provincial de l’PP, “és absolutament irresponsable delegar tota la responsabilitat en els ajuntaments d’una competència que és exclusivament seva. Els ajuntaments ni tenen mitjans ni capacitat per adequar unes vies que ara mateix presenten un estat lamentable. Cal actuar immediatament per evitar repetir aquesta catàstrofe. Cal prevenir abans que curar “, ha declarat la líder provincial.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: