Sanitat inicia aquesta setmana la vacunació enfront de la COVID-19 en persones majors de 80 anys i grans dependents

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en el marc de el pla de vacunació enfront de la COVID-19, s’inicia durant aquesta setmana la vacunació a el grup de persones de 80 anys o més, així com a grans dependents no institucionalitzats (persones amb necessitat d’intenses mesures de suport i que viuen a casa).

Per a això, es calcula aproximadament 42.000 dosi de la vacuna de Pfizer destinades a la vacunació de persones majors de 80 anys i grans dependents. D’altra banda, prop de 15.600 vacunes d’AstraZeneca es van a emprar per a la vacunació de el grup de grans dependents, que siguin d’edats entre 18 i 55 anys, llevat de les excepcions indicades en l’estratègia.

En aquest sentit, des de Salut Pública ja s’ha enviat instruccions a tots els departaments de salut amb el procediment a seguir en la vacunació d’aquests dos grups de població, i els llistats dels i les pacients.

D’altra banda, durant aquesta setmana de l’22 a l’28 de febrer, es va a dur a terme la posada de la segona dosi de vacunes en residències a aquelles persones que van ser vacunades de la primera dosi a la setmana de l’1 a el 7 de febrer.

A més, en aquests mateixos centres es vacunarà de la primera dosi als que no van poder vacunar en les fases anteriors, bé perquè patien infecció activa o per ser nous ingressos en el centre de gent gran.

Finalment, aquesta setmana rebran la segona dosi de la vacuna els sanitaris de el Sistema Valencià de Salut que van rebre la primera dosi durant la setmana de l’1 a el 7 de febrer, així com la posada de la primera dosi als sanitaris que no van poder vacunar-se.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: