Ferrocarrils de la Generalitat exposa als veïns i veïnes de Natzaret el projecte d’ampliació de la L10 de Metrovalencia fins al Grau-Canyamelar

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha mantingut una reunió amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret per donar-los a conèixer el projecte d’ampliació de la futura Línia 10 de Metrovalencia que unirà el centre de la ciutat amb aquesta zona i que, amb la prolongació prevista, enllaçarà, a més, amb la xarxa tramviària actual, a través de la parada d’Grau-Canyamelar.

La reunió he tingut lloc, després de l’anunci fet pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, en què va donar a conèixer que la Generalitat ja treballa en paral·lel en l’ampliació de la futura Línia 10 i en el desenvolupament de la nova Línia 11, que discorrerà pel carrer de Menorca i Juan Verdeguer, fins a arribar també fins a l’actual parada de tramvia de Grau-Canyamelar.

A la reunió, en què han participat per part de FGV la directora-gerent, Anaïs Menguzzato, i el director d’Explotació, Tomás Cebrián, s’ha explicat que el projecte previst contempla una prolongació de la Línia 10, seguint el recorregut des de la estació de Natzaret fins a la façana marítima, per connectar el traçat amb la xarxa actual de tramvia, amb l’objectiu de millorar la integració i les condicions de mobilitat de barri a la ciutat de València.

En aquesta mateixa reunió també s’ha realitzat un balanç de la situació de les obres actuals de la Línia 10, que marxen segons el previst i que al barri de Natzaret contemplen la construcció d’el dipòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per la nova línia .

Des FGV han explicat als representants veïnals que les ampliacions de la Línia 10 propostes per connectar aquest nou traçat a l’actual xarxa tramviària són necessàries perquè aquest dipòsit sigui provisional, com està contemplat, i pugui deixar d’utilitzar-se el més aviat possible.

línia 10

Actualment, s’estan executant les obres previstes en el tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, escales mecàniques, ascensors, etcètera.

Juntament amb els treballs al túnel de la línia, FGV està actuant en el condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents a l’tram en superfície, des de la sortida del túnel en la rampa d’Estimat Granell fins al barri de Natzaret, amb un pressupost superior als sis milions d’euros.

La resta de contractacions, com l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses de l’traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, i la senyalització, comunicació i seguretat estan ja adjudicades i han iniciat els primers treballs d’instal·lació.

Les obres que ara s’executen permetran posar en servei el 2022 una línia de tramvia que combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través de el programa operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: