Sanitat disposa de la major flota de cotxes 100% elèctrics de la Comunitat Valenciana amb 75 vehicles

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública disposa en l’actualitat de la major flota de vehicles 100% elèctrics de la Comunitat Valenciana. Es tracta de vehicles per al desplaçament dels professionals que treballen en les Unitats d’Hospital a Domicili (UHD) i el servei d’emergències sanitàries (SES).

La Conselleria de Sanitat es posa al capdavant de la innovació en els serveis de mobilitat en adquirir la major flota de vehicles 100% elèctrics de la Comunitat Valenciana. Amb el que es redueix no només la pol·lució atmosfèrica, sinó també la contaminació acústica, baixant els nivells de decibels de les ciutats, ia més suposa un estalvi per a l’administració pública.

El Servei d’Hospital a Domicili és una prestació sanitària en la qual es garanteix atenció sanitària de rang hospitalari en els domicilis dels pacients de la Comunitat Valenciana. Gràcies a aquest servei els malalts crònics complexos o en fase de final de vida són atesos a casa seva si així ho desitgen.

D’aquesta manera, el servei d’Hospital a Domicili proporciona millores en la qualitat assistencial, evita trasllats i transport dels familiars, i suposa un elevat estalvi en costos, ja que un dia de UHD costa la tercera part que un dia a l’hospital.

En l’actualitat, la Conselleria de Sanitat Universal disposa de 24 Unitats d’Hospital a Domicili (UHD), en les quals treballen més de 400 professionals, majoritàriament personal mèdic i d’infermeria. “Si atenem a les xifres, l’Hospital a Domicili és el major hospital de la Comunitat Valenciana amb una capacitat de 1.500 pacients ingressats al dia i, només l’any passat, va atendre a més de 46.000 persones”, ha manifestat la consellera Carmen Montón.

Projectes innovadors en hospitals de la Comunitat Valenciana

El 2014 es va posar en marxa de forma pionera el servei de mobilitat a la UHD amb 7 vehicles 100% elèctrics en el departament de salut d’Alcoi. Aquests cotxes, amb zero emissions i absolutament silenciosos, van ser àmpliament acceptats pel personal mèdic i d’infermeria. A més, l’experiència, que ha estat avaluada per la Universitat Politècnica de València, va suposar un estalvi del 19% en relació al model anterior.

En els dos últims anys altres departaments de salut s’han sumat a aquesta iniciativa, com el de Sagunt, que disposa de 7 vehicles, el de València-Hospital General (13 vehicles), Elx-Hospital General (8 vehicles) o Sant Joan de Alacant (12 vehicles). Actualment hi ha un total de 75 vehicles 100% elèctrics que donen servei als professionals de les UHD.

Des de gener de 2017 s’ha dut a terme una nova experiència innovadora en el departament d’Alacant-Hospital General amb resultats altament positius després de més de mig any de rodatge. La prova pilot consisteix a utilitzar els vehicles ecològics pel servei d’emergències sanitàries (SES) de la ciutat d’Alacant entre les 17 i les 8 hores del dia següent, ja que els vehicles són utilitzats de les 9 a les 14 hores per transportar els professionals de la UHD d’aquest departament.

D’aquesta manera, la Conselleria pretén incorporar i generalitzar aquestes innovacions en tot el territori valencià. Aquesta acció permetrà reduir la contaminació atmosfèrica i acústica, i estalviar costos com s’ha comprovat després d’aquestes experiències d’innovació amb resultat positius.

Pla d’ampliació de la flota ecològica

Sanitat prepara per 2018 un concurs públic centralitzat per disposar d’un servei de mobilitat de les Unitats d’Hospital a Domicili (UHD) i del Servei d’Emergències Sanitàries (SES) amb vehicles 100% elèctrics. L’objectiu de l’administració sanitària autonòmica és protegir el medi ambient, reduir la contaminació atmosfèrica i acústica, i al mateix temps obtenir un estalvi econòmic.

D’aquesta manera, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es convertirà en l’administració pública amb la major flota de cotxes 100% elèctrics d’Espanya, sent líder en la protecció del medi ambient dins de l’àmbit de transport.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: